Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-02-2008, 07:43 PM   #79 (permalink)
hülyaa
Yüzbaşı

Tesekkür: 29
190 Mesajinıza toplam 493 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
hülyaa has a spectacular aura abouthülyaa has a spectacular aura abouthülyaa has a spectacular aura about
Standart Ynt: güzellik halleri

<<mrb arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım...dün tesadüfen gördüm bu siteyi özellikle estetisyen arkadaşların olmasına çok sevindim...kendilerine bi kaç şey sormak istiyorum..bende estetisyen kurslarına gidip bu işi yapmak istiyorum ama önce uzmanlara danışmak ve sormak istediklerim var yardımcı olursanız inanın çok sevinirim.öncelikle estetisyen ve güzellik uzmanı arasındaki fark nedir?4 aylık bi kurstan fayda görebilirmiyim..iş bulma şansları nedir..birde maaşları tatmin edici oluyormu..tam olarak neler yapıyolar...bilgilendirirseniz sevinirim..şimdiden teşekkür ederim.. >>

merhaba rosa24
sorularına elimden geldiğince yanıtlamaya çalışıcam..bende bir estetisyenim..bundan 8 yıl önce bu mesleğe başladığımda öncelikle kendim için bu eğitimi almayı istemiştim..asıl bu işe olan merakım yurt dışında olduğum dönemlerdeydi..ilk olarak orada başladım ancak işi bilmeme rağmen elimde yer açmak için bir diploma yoktu..türkiye ye geldiğim yıllar araştırmasını yaptım..ve yaklaşık 1 yıl süresince milli eğitimin destek verdiği özel bir yerde uzmanlığımı yaptım..o yıllarda bu işin adına sadece güzellik uzmanı deniyordu..bizim diplomamızı alacağımız sırada adının estetisyen olarak değiştirilmesi istenmiş..ben estetisyenin estetik operasyonu yapan kişi olarak bildiğim için öğretmenime sordum..oda estetisyenin daha uzun süreçte bu işi tam anlamıyla kavramış ve eğitimini almış kişilere verilen isim olduğunu ancak güzellik uzm.yla estetisyen arasında günümüzde pek bir farkın kalmadığını anlatmıştı...güzellik uzm.ları daha çok yüz ağırlıklı çalışır..estetisyenler de bütün bir bedeni kapsar..yani alanları sadece yüz bakımı değildir..ama artık her güzellik uzmanı da aynı ismi kullanıyor..yani diplomasız olanlarda estetisyenim diyor..
4 aylık bir kurstan fayda görebilir miyim diyorsun..bu iş öncelikle bilgi ve beceri işidir..ancak önemli olan bilgidir..kısa bir zamanda ön bilgileri öğrenebilirsin..pratikse zaman alacaktır..örn;makyaj yaparken ki el marifetini zamanla uygulama yaparak kazanabilirsin..şayet 4 aylık bir kursu bitireyim hemen işe girerim dersen,bildiğim kadarıyla markalı isimler tecrübeli uzmanlar ararlar..ben şu an çalışmıyorum meleklerimden dolayı..ancak jafra da ve estee lauder de çalışmıştım..daha sonra da tunalı da çalıştım..bizim işimizde ağda olayı yok..epilasyon var..üstelik yasak olmasına rağmen bir çok uzman kuaförlerde bu isim altında çalışabiliyorlar..ben bir kuaförde çalışmadım..zaten bu bana ters..çünkü bizim işimizde sterillik olayı çok önemli..ortamın uygun olması aletlerin steril olması şart..cilt hataya gelmez,hele mikrobik bir ortama hiç gelmez..bu yüzden milli eğitimden diplomanı aldığında bir yer açma hakkına sahipsin ancak steril olmasına ve kuaförle birlikte olmamasına özen göstermen gerekir..ben çalışırken çok güzel kazanıyordum..yerin ve mühitin önemi çok büyük..ayrıca kullandığın malzemeler markalı olursa,zaten fiyatını yüksek tutmak zorunda kalıyorsun..ve bu işe önem veren müşterilerde zaten marka sorarlar..ciltlerinin güzel olması ve işin uygun yapılması daha önemli..bu yüzden işini doğru ürünlerle ve doğru yerde yaparsan,para kazanman da kolaylaşır..işe alınma konusuna gelince..dediğim gibi firmalar tecrübeli eleman arıyorlar..artı diploma ve senin görünümün de çok önemli..bir uzman kendine bakmaktan acizse,bir başkasında iyi bir izlenim bırakmaz.ve kimse de bu uzmana kendi cildini teslim etmez..bu yüzden önce sen kendine iyi bakmalısın..zaten bu özellikler sende olunca başvurduğun işede kolayca alınırsın..umarım anlatabilmişimdir..başka soruların olursa sorabilirsin..elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım..sevgilerimle