Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-02-2008, 09:56 AM   #13 (permalink)
Mustang
Guest

Standart Ynt: sorun ne sizce ??

Sevgili sufi kul senin hikayeni okurken geçen sene gözümde canlandı.Benim oğlumda 1. sınıftan beri hep sınıf 1.oldu ,8.sınıfta anadolu lisesi sınavlarını aman ben yaparım nasılsa diyerek çok çalışmadı.Tabiki kazanamadı düz
liseye gitti.Ergenlik çağına girmeninde vermiş olduğu hoyratlıkla ders çalışmadı.Veli toplantısında başarılı olduğunu
görüp hayret etmiştim.Lise ikide tatilden çıkamadı 5 tane zayıfla geçti.Lise son tatilde idi 3 zayıfla bitiremedi,bütünleme sınavına girmeyi unutmuş.Öss iyi not almasına rağmen giremedi.Kendine olan aşırı güveni yara aldı.Tabi buarada ben her gün kaşıma alıp saatlerce ona yol göstermeye çalıştım.Tamam tamam,öf anne diye benden uzaklaşmaya çalışsada başarılalamadı.Sınav zamanı geldiğindeaşırı bir korkuya kapıldı.Yine kaşımaoturtup,hayatta hiç bir şeyin ondan değerli olmadığını herkesin üniversite bitirmek zorunda olmadığını ama kazanırsa hayatının farklı olabileceğini anlatıpolmazsa seneye tekrar deneye bileceğini söyledim .Sen elinden geleni yap olursa olur demiştim.Sınavda elinden geleni yaptı iyi bir puan aldı ama liseyi bitiremediği için giremedi.eErtesi sene dersaneye göndermekte zorluk çekmeye başladık.Yine karşılklı konuşmalar
derken eve yakın bir dershaneye verdik.Osene hem çok çalıştı.Liseyi bitirdihemde üniversiteyi kazandı.Kendine hedefler koydu dikkat edersen hedefler diyorum.Tek bir hedften bahsetmiyorum.Çünkü benim tek bir hedefim vardı avukat olmak.Babamın istememesi üzerine sınava bile girmedim ya avukatlık yahiç sonra yaptığımın hata olduğunu gördüm bu yüzden çevremdekilere tek bir dala değil bir çok dala tutunmalarını tavsiye ediyorum.Şimdi oğlum A.Ü. Kimya bölümünü kazandı.Bu sene ona zorunlu değil ama ingilizce okuyor.Dersleri çok iyi ingilizcesi de çok iyi onun dile karşı hepigisi vardır.
Sana hiç bir şey için geç olmadığını kendine yeni hedefler peşinde koşmanı tavsiye ediyorum.Bilki her kötü gördüğün şeyde bile bir hayır vardır. Benim oğlumun en büyük hatası kendine fazla güvenip herşeye boş vermesiydi.Kendimize güvenip ,çalışacağız ve olumlu düşüneceğiz. Sana bundan sonraki hayatında başarılar dilerim. HAA.. oğlum şimdi benim ona söyleypte dinletemediğim şeyleri kız arkadaşına söylüyor.