Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-02-2008, 12:03 AM   #16 (permalink)
Sezennl
Üsteğmen

Tesekkür: 3
139 Mesajinıza toplam 267 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Sezennl is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: ELELE YENiDEN DOĞMAK....

Selam enes ve gunes. ben dun bir hap aldim doktor yazdi bana. adi zeyban. o hapla 10gun sigara icyorsun ama 10cu gunu sigarayi birakiyorsun ve hapi 2ye cikartiyorsun. ben dun ona basladim. gelcek cuma sabahi sigaraya veda etmis bir sekilde uyanacagim insallah.
ben aslinda sigarayi hemen atip birak diyenlerdenim hatta bunuda yapmistim. kendi kendime sigarayi biraktim 3 ay surdu ve 3ayin sonunda bebegimin bende olmadgini ogrendigimde bir sigara ictim ve hungur hungur agladim ve ogun bugundur iciyorum yaklasik nerden baksan 5 ay oldu iceli. bu arada atakan beyin hazirladgi sigara birak muzigini dinledim baya ise yaradi sigarami cope atim yemin ederimki canim istemdi ama beni motive eden arkadasim yoktu ve tekardan basladim. simdi 10gunluk bir zamanim var budefa hapla birakacagim. kesin birakma tarihim 21 subat. bu arada verilen tavsiyeler kendine bir sure belirleyeceksin, o sure icinde plan yapacaksin evini temizleyeceksin etrafini kultaplarini atacaksin. sigara icilen yerlere gitmeyeceksin ilk 3 gun. ilk 3 gun su iceceksin ve tiyatro sinama gibi yerlere gideceksin. 3gunu gectimi? kanda nigotin yok artik simdi sira sadce beyninde kaliyor. el aliskanligi beyin vucut istemiyor artik sigarayi sadce senin beynin istiyor. bu aliskanligi nasil ogrendiysen osekildede vaz geciyorsun. nasil aslitiysan birakmayada o sekilde alisyorsun.
insallah sigarayi birakiriz. azaltmakla sigara birakilmiyor sigarayi direk bir gun secip ogun birakmak lazim en guzel yontemide bu. ve biraktiktan sonarada ne olursa olsun bir firt cekmek yok yoksa tekrar baslaniyor. ben sigarayi biraktigimda ictim icebildgim kadar birakma gunu geldiginde kalanlari atim cope evi temziledim herseyi yok etim. 3 ay hic icmedim icenlere kizmadim. ve sigara.org diye bir eyr var orda yazilanlari okudum cok yardimlari oldu allah razi olsun hepsinden. orda sigaraya baslayan olsa bile basladim diye yazmak yasak cok degisik biryer muhakak yardimci olurlar sizede gidin okyun bir. sizi bilmiyorum ama ben birakma tarihimi yazdim isterseniz sizde birakma tarihinizi yazin ve beraber birakalim. azaltmakla olmuyor. egerki sizler tarih koymayacaksaniz birakmak icin ben de sigara orgdan yardim alacagim ha sigarayi birakacagiz tarihimizde su diye yazarsaniz sevinirim cunki birakip biraktimizda neler yapiyoruz onlardan bahsedelim. olurmu?
Erkek penguen 4 ay boyunca kuluckaya yatar 4ay ac durur ama asla yumurtayi birakip avlanmaya gitmez, 4 ay sonra buzlar cozlunce disi penguen gelir ve esini cocgunu zorlukcekmeden bulur.Penguenler yavrularını soğuktan korumak için onları ayaklarının üzerine oturtup haftalarca ısıtırlar. Bir yandan da yavruya yemek taşırlar.&nbsp; Bahar geldiğinde buzul erimeye başlamış ve buz tabakası üzerinde denizin ortaya çıktığı delikler belirmiştir. Artık anne ve baba bu deliklerden balık avlayarak beslenecek, yavrularını da aynı yiyecekle besleyeceklerdir. <br /><br />Yavruya bakmak oldukça zahmetli bir iştir; onun beslenmesi için ebeveynler bazen uzun süre hiçbir şey yemezler. Ayrıca her yerin buzlarla kaplı olduğu ortamda yuva yapma olanağı da yoktur. Anne ile babanın, yavruyu buzun soğuğundan korumak için yapabilecekleri tek şey, yavruyu ayaklarının üstüne koyup, karınlarıyla ısıtmaktır.
Sezennl isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla