Alıntı:
hayatimdegisti Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba Civanx;
Hoşgeldin diyorum ve bahsettiğin bazi kavramlardan bahsetmek istiyorum.
Burada amaç hayata bağlanmak değildir.Asıl hedef ve yaşadığımız kendi benliğimize içimizde gizli saklı kalan hazineye ulaşmaktır....
Bağımlılıklardan kurtulmaktir...
Bunlardan kurtulunca yani kendi içinizde mutlu olunca elbette yaşama sevinciniz artar.Ancak bu yaşama bağlanmak değildir.Aksine kendi içinde mutlu olmak ve bağımlılıklardan kurtulmaktır...
Yaşamamız boyunca bir çok telkine maruz kaliyoruz.Sen baban ve amcandan bahsetmişsin.Bu örnekler çeşitlendirilebilir.
Bu olumsuz telkinler sonucu oluşan suçluluk duyguları kendimizle olan iletişimizi engelliyor.
Böyl oluncada gülünmesi gereken zamanda gülemiyor ağlanması gereken zamanda ağlayamiyoruz.
Söylediklerimiz yaptiğimiz espriler bize yapay geliyor.
Kendimizi net olarak ifade edemiyoruz.
Dışarıdan haddinden fazla etkileniyoruz...
İşte bu olumsuzluklardan benliğimizi saran suçluluk duygularından toz topraktan kurtulduğumzda ise her şey düzene giriyor.
Kendi içimizde mutlu oluyoruz.Dışarıdan değil içeriden besleniyoruz.
Umuyorum ki sabirla devam edersen sende içsel benliğine gerçek sene kavuşabileceksin |
gerçekten cok iyi anlamışsınız durumu. şimdi düşünüyorumda haklısınız ben dışarıdan biraz fazla etkilendiğim için belkide biraz karamsarım. belkide ailemin parçalanmış olması bunuda etkiliyo olabilir belki? aslında hayatım boyunca hep aile karmaşası içinde büyüdüm. kavgalar, ayrılmalar vs. ondan dolayı yapım biraz isyancıl biraz karamsar olabilir. ancak benim şimdi istediğim tek şey başarılı olmak! dünyaya adımı kazımak diğerleri gibi. bir anlamda intikam diyebiliriz. cok başarılı olmak istiyorum, ancak bunun için bir çaba veremiyorum.
su an indirdiğim telkinler sanki beni etkiliyor gibi. iştahım kesildi " telkin sayesinde " :D ancak hayata bakışım fazla değişmedi. hayata küskün değilim yanlış anlamayın. ama geçmişte ve yakın gelecekte bana ve sevdiğim yakınlarıma, en cok sevgi beklediğimiz bir insan tarafından yapılan psikolojik ve fiziki şiddet benim ruhsal yapımda içten bir yara açtı. ona karşı olan kinim ve öç alma isteğim beni tamamen ele geçirmiş durumda. ve bu yüzden hayata karamsar olarak değilde biraz kinci olarak baklıyorum. bu kinimi ise intikamla yok edebileceğim için intikam almak için hayatta cok başarılı olmak istiyorum. aşırı derecede güç sahibi, paralı vs.
yoksa kendimimi kaybediyorum. yoksa şeytan dediğimiz varlık bu şekildemi bizi ele geçiriyor? bu sorular felsefi olabilir ama işte benim durumum bu...