Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-02-2008, 07:41 PM   #2 (permalink)
YAZGÜLÜ_81
Yüzbaşı

Tesekkür: 0
160 Mesajinıza toplam 443 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
YAZGÜLÜ_81 is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: KUANTUM DÜŞÜNCE TEKNİĞİ

Kuantum düşünce tekniği nedir?
Kuantum düşünce tekniği, evrenin temel enerjilerini etkileyecek biçimde yüksek nitelikli bir düşünme biçimidir. Böylece kişi, kendi hayatı için arzu ettiği sonuçları yaratabileceği bir alan oluşturur. Kullandığı sözleri, düşünceleri ve davranışlarını bu biçimde kodlayarak, kendi hayatının efendisi durumuna geçer. Kuantum düşünce tekniği, yeni bir gerçeklik yaratmanın olağanüstü gücünü sunar bize.
Kuantum düşüncesinin sıradan düşünceden farkı nedir?
Sıradan düşünceler, insanın kendi kontrolünde olmayan, gelişigüzel, otomatik ve yararsız düşüncelerdir. İnsanın doğumundan başlayarak çevreden aldığı mesajları, oluşan sahte bir benliğin otomatik refleksleri biçiminde cereyan eder. Kişi bu durumda seyirci gibi davranır. Sanki kendi kafasının içinde kendi kontrolü dışında düşünen bir başkası var. Bu yüzden kişi pasif durumdadır. Ne istediğinden çok, ne istemediğine odaklanır. Sorumluluğu yüklenmekten çok, hep bir başka şeyi suçlamaya yöneliktir.
Oysa kuantum düşünce tekniğinde kişi, yaşadığı olaylar ile düşünceleri arasındaki bire bir ilişkiyi fark eder; şu anda yaşadığı her şeyin geçmiş inanç ve kabullenişlerinin sonucu olduğunu bilir. Kişilere ve olaylara takılıp kalmaz. Sebep aramaz, şikayet etmez. "Keşke" demez. Sadece geçmişi arındırıp geleceği yaratmakla ilgilenir. Kuantum düşünce, insanın sakin bir uyanıklık durumundayken ürettiği yaratıcı düşüncelerdir.
Bu düşünce sistemi, birey ve toplum ilişkilerinde, yaşamımızda ne tür yararlar sağlar?
Kuantum düşünce, kişinin hayatında istediği amaçlara bir bir ulaşmasını sağlar. Bununla ilgili katılımcıların yaşadığı yüzlerce örnek vardır. Hayalindeki işe bir haftada giren kişilerden tutun da, tam da istediği biçimde bir ilişkiyi yaşayacağı kişiyi hayatına çeken insanlara kadar birçok örnek.
Kuantum düşünce, öncelikle bizim, olmak istediğimiz kişi haline gelmemizi sağlar. Gerisi zaten kolayca gelir. Elde etmek istediğiniz eşyalardan tutun da, diğer bütün sonuçlar akıp gelmeye başlar. Örneğin bir katılımcı, oğluyla bir türlü istediği biçimde iletişim kuramadığını söylemişti. Oğlu Ankara'da okuyordu ve onu zaten çok az görüyordu. Annesine kötü davranıyor ve saygısızlık ediyordu. Onunla bir çalışma yaptık; kuantum düzeyinde bir iletişim çalışması. Birden çocuk annesini Ankara'ya çağırdı ve orada harika birkaç gün geçirdiler.
Bir başka katılımcı işinden şikayet ediyordu. İstediği parayı kazanamıyor, ortağıyla anlaşamıyordu. Onunla işle ilgili bir kuantum çalışması yaptık. Bir hafta sonra büyük bir şirketin Arge bölümünde çalışmaya başladı. Tam da bizim çalışma defterimize yazdığımız maddelere uygundu bu iş. Aynı zamanda kuantum düşünce tekniği, mükemmel sağlık konusunda bize büyük olanaklar sunar. Çünkü sağlığımız ile düşüncelerimiz arasında bire bir ilişki vardır; baş ağrımızdan tutun, kansere kadar. Bedendeki herhangi bir ağrı ya da belirti, aslında onun bize göndermek istediği bir mesajdır. Çünkü zihinle beden bir bütündür. Aynı zamanda evrenle zihin de bir bütündür. O yüzden hiçbir şey rastlantı değildir ve gelişigüzel olmaz; bir mesajı, amacı vardır.
Kuantum düşünce, kişinin başka insanlarla da ilişkisinde önemli farklar yaratır. Kimseyi suçlamayan, kınamayan, hayatının sorumluluğunu üstlenen bir insan, tabiidir ki iç dengesini yakalamış bir insan olacaktır. Aynı zamanda kendini başkalarına beğendirmek için, olduğundan farklı görünmeye çalışmayacağı için, güçlü ve dengeli olur. Fakat bir yandan bütün insanları, sahip oldukları yüksek potansiyelleri ve biricik olmaları nedeniyle saygı duyar ve sever. Kuantum düşünce tekniği, insana kendi güçlerini tanıtır ve başka insanların da en az kendisi kadar değerli olduğu gerçeğini.
Bir insanda kuantum düşünce tekniği nasıl geliştirilebilir?
Kişi önce, gün içinde kullandığı dili inceler. Bunların içinde kendisini geliştirmeyen, ileri götürmeyen, mutlu etmeyenleri ayıklamaya başlar. Bunların yerine pozitif söylemleri koyar; "ben şanssız biriyim" yerine, "her şey beni destekliyor" gibi. Sonra hayallerini amaçlarına göre düzenler. Neyi istiyor ve arzu ediyorsa, sanki onlara şimdiden ulaşmış gibi net ve açık imgelemeler yapar. Nasıl biri olmak istiyorsa, onun gibi davranır. Başlangıçta bu konuda biraz zorlansa bile, sonra yeni düşünce ve tavırlar alışkanlık haline dönüşür. Bilinçaltının olağanüstü gücünü kullanmaya başlar. Sezgilere ve ilhamlara açar kendini. Bilinçaltının uyarılarına ve desteklerine kendini açar.
-ALINTIDIR-