sabah uyandim ve tum olanlari hatirliyorum. isi birakmistim aslinda ama patron cok israr edince ise geri gittim az sonra yine gidecegim. bu defa isim barda satis yapmakti is degistirdim yani is yerinde. neyse herkez sigara icyor ama nasil sizlere anlatamam sigara sadce barda icmek selbest salonda icilmiyor oyuzden herkez bara kosuyor ve sigara icyorlar. bir ara oksurmeye basladim bogazim gicik yapti gozlerimden yasalar akiyordu dumanda. aksam gece 12 olsada evime gitsem diye kendi kendime soylenip durdum. gece 12 oldu ve ben evime geldim. inanmasiniz ama o sigara dumanindan okadar rahatsiz olmusumki gece surekli uyup uyandim. yemin ederimki cok rahatsiz oldum ve birden gozden gecirdim ictigim zamanlari ve 1 cok sinirli oldgumu hatirladim. 2 ikide birde sigara icmeye calisyordum ve her defasina sigara yaktigimda icime cekecem diye bir hal oluyordum ve musteri geldiginde birakirkene elimden sucluk duygusu yasiyordum. 3 icmedgim zaman elimin ayagimin titredigini hatirladim beynim sanki asagi yukari kalktigini hatirladim. 4 buyuklerin yaninda nerde dursamda yaksam icsem sigara diye dusunmelerim ve sigarayi yakinca bir elim koltugumun altinda bir elim havada iki parmagin arasinda ince az uzun ustunden tutun cikan bir sey ve ben icinde zehir oldgunu bile bile icime cekiyordum. dahalari var helle sigara bitince otlakcilik yapmak baskasindan istemek isterkene ay hatirlamak bile istemiyorum artik.
ve okadar sevindimki artik icmedgime ve kendi kendime soz verdim. ve dedimki bak canim bu dunyada hersey olabilir, bizler yasamaya geldik ama olecegiz birgun. ve bu kisa yasamizin icinde hersey olabilir dogarl afetler herseyimi kayop edebilirim esim olebilir yada beni terk edebilir yada cok mutlu olurum cocuklarim olur, yada cocuklarima bir sey olur ne olursa olsun ama ne olursa olsun hayata birdaha sigarayi agzima almiyacagim kendi kendime soz verdim.
diger taraftan cok mutluyum. problemim ve sorunlarim kendiliginden yok oldular hayatima ceki duzen verince. artik hayata daha guzel bakiyorum. ve bu dunyanin icinde kalacak seyler icinde kimseyi uzmeyecegim kendimi uzmeyecegim.
sabah tellefon geldi esimin amcasi olmus. allah rahmet eylesin hayat devam ediyor iste.
sigarayi birakmamin 8zinci gunu gunler necabuk geciyor.