meraba Özgür..bunun için öncelikle gevşemeyi bilmek ve dogru nefes almak çok önemli...nefes alırken gögsün inip kalkmayacak aksine karnından alıp verdiğini hissetmen lazım,bunu ögreten çok fazla metod var..rahat biryere otur veya uzan..fazlaca uyaranın olmadıgı ışık ses gibi bi yer olsun...önce sag elinden başlayarak gevşiyorum de..bunun için elini yani avucunu hafifce sıkıp bırak,şimdi aradaki farkı anla,yani gevşediğini farket,ne kadar gevşersen o kadar iyi...sonra öbür elin,sonra öbür kolun,sırasıyla yapabilirsin..bu arada en gevşediğin bir anda iyi konsantre olacagın br nesneye odaklan,örnegin hayal gücünde parlak bir merdiven düşünebilirsin..merdivenin briinci basamagındasın..onu hisset..bu basamakta gevşemeyi hissediyosun,şimdi ikinci basamaktasın,bedenin daha da gevşedi,şimdi üç......en sonunda onuncu basamaga geldin..burda alfa dalgaları tamamen kendilerini bıraktılar,ayrıca bilinçaltı tüm emirlere amade bir duruma geldi...(istersen bu durumda benim yaptıgımı yani otohipnoz yapabilirsin ancak sana olayı özet veriyorum ben daha ayrıntılı..yani kendine olumlu öneriler verebilirsin,geniş zaman kipinde ve kendinle barışık..veya sadece kendimi seviyorum da denilebilir..emir vermeden..burda olumsuz önerileri bilinçaltı duymaz,ıskalar,bunun yerine olumlu ,açık ,kesin,kısa telkinler kullanmak yerinde olur..örnek:her an çok rahatım,bu andan başlayarak her çok rahatım..gibi.)neyse uzattım...şimdi ordan yine 10 dan başlayarak geriye dogru sayacaksın,,her basamagı hissedeceksin..ve birinci basamaga geldiğinde tamamen kendinde ve çok rahat olacaksın..sevgiler.