Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-02-2008, 10:17 PM   #22 (permalink)
Sezennl
Üsteğmen

Tesekkür: 3
139 Mesajinıza toplam 267 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Sezennl is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum

slm suzicim, bende baya ugrastim karar alana kadar. sigara birakma telkini dinledim bana iyi geliyordu hatta bir keresinde paketi kirdim atim ama ertesigunu tekrar aldim. canim birgun iyice dusundum ben napmak istiyorum dedim kendime 15gun zaman verdim ama ben 5sinci gunumde atim sigarayi. hatta sigarayi atmadim. iki paket sigara aldim ve dedimki ogun kendime bunlar bitince bende sigara icmeyecegim dedim. tahminimce pazar gecesi bitecekti ama arkadasiminda bana gelmesiyle oglen 2de bitti sigara 44 ve bende sunu dedim kendime eh bak kismet simdiyeymis simdi dedim. hemen kostumn banyoya niyet etim dusmu aldim ve biraktim 11 gun once ve cok guzel gidyor suzi. sende kendine bir baslik ac canim. baslikta kendine gun ver nekadar istiyorsan. ordan sana yardim ederim elimden geldigi kadar. 15gun icinde ic istegin kadar sigarayi. ama is yaparkene degil otur dusun niye ictigini tadindan ne hisetigini felan busekilde dusun. ve birakinca canin istedginde neler yapacagini mesela su iceceksin bile bile birakacaksin her zorluga gogus gereceksin bir zaman gelecek hersey duzelecek hersey tam super olacak.

suzicim hadi sende bir baslik ac kendine ordan sende birak sigarayi o sayfa sana uguir getirsin

gercekten birakmak istiyormusun b unu sor kendine? neden birakmak istiyorsun onu sor kendine? birakinca kazancin ne onu sor
devam edince kayiplarin ne onuda sor
in sallah karar verirsin sigarayi birakmayi.

ben cok seviniyorum kendi adima ya. darisi basina
Erkek penguen 4 ay boyunca kuluckaya yatar 4ay ac durur ama asla yumurtayi birakip avlanmaya gitmez, 4 ay sonra buzlar cozlunce disi penguen gelir ve esini cocgunu zorlukcekmeden bulur.Penguenler yavrularını soğuktan korumak için onları ayaklarının üzerine oturtup haftalarca ısıtırlar. Bir yandan da yavruya yemek taşırlar.&nbsp; Bahar geldiğinde buzul erimeye başlamış ve buz tabakası üzerinde denizin ortaya çıktığı delikler belirmiştir. Artık anne ve baba bu deliklerden balık avlayarak beslenecek, yavrularını da aynı yiyecekle besleyeceklerdir. <br /><br />Yavruya bakmak oldukça zahmetli bir iştir; onun beslenmesi için ebeveynler bazen uzun süre hiçbir şey yemezler. Ayrıca her yerin buzlarla kaplı olduğu ortamda yuva yapma olanağı da yoktur. Anne ile babanın, yavruyu buzun soğuğundan korumak için yapabilecekleri tek şey, yavruyu ayaklarının üstüne koyup, karınlarıyla ısıtmaktır.
Sezennl isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla