Cevap: phantommun günlüğü Tamam geldim!!!!
Çok çok daha iyiyim artık.Ve hareket vakti geldi de geçiyor.Artık aylardır olması gerekn şey oldu sanırım.Kendimi güçsüz hissetmeme neden olan ''bağımlılık'' uçtu gitti.Ama aslolan şeyi götürmeden:) Bugün güzeldi..Redflowers sayesinde.O olmasaydı herşeyi daha net göremeyecektim gerçekten ve hüzün denizinde başıboş bi o yana bi o yana gezinip duracaktım.Çok teşekkür ederim canım benim yine imdadıma yetiştin..Sevgiler selamlar:P
Günlerdir aklımda fikrimde hep o vardı bu yüzden günlüğümü ihmal ettim:( Gerçi aylardır içinden çıkamadığım için herşeyi kendimi bile ihmal ediyordum ya..Mert Abimin soruları askıda kaldı:( Günlüğüm sen de bana küsmedin değil mi?? Küsme küsme..Merak etme artık 'eylemlerimi' yazacağım sana.Sorunları değil.Tam da bugün Cemboli'nin sana yazdığı gibi.Ben de o başarılı insanların tanımladıkları gibi olcam artık 'çözüm odaklı'.Sağol cemboli..Hoşgeldin günlüğüme ayrıca:)
Şimdii...Ya ben iyiyim ya...Gerçekten iyiyim.En büyük sorunum da çözüme kavuştuğuna göre..Şimdi artık kötü olmam için hiç bir sebep yok.
Telkinlerimi dinlemeye devam ediyorum her zamanki gibi.Sabah dinleyemesem bile muhakkak gece kulağımdalar.Şu an ego,suçluluk,zinde uyanma dinliyorum ayrıca bi de depresyon telkinini dinliyeyim demiştim çünkü normalde antidepresan kullanıyor olmam gerekiyordu doktoru dinlesem ama ilacın çözüm olduğunu düşünmediğim için kullanmayı bırakmıştım, onun yerine bir de depresyon dinleyeyim diye düşünmüştüm ve sanki iyi de geldi gibi.Dışarı çıktığımda herşey daha bir güzel ve anlamlı gelmeye başladı gözüme:)Heralde ondan diye düşündüm.
VE sorular..Sabah yapabileceğim 10 keyif veren şey.Yazmadım ama bunu hep düşündüm ilk okuduğumdan beri.Lakin hiçbirşeyin gerçek çözüm olmadığını bildiğimden yazmıyorum, yazamıyorum çünkü sabah beni hiçbirşey kaldırmıyor mecburiyet olmadıkça:(
"Farklı tarifleri deneyip insanlara sunmak " mecazını kullanarak kendine sabah yapacak nasıl farklı tarifler ve yenilikler bulabilirsin? Burada kastettiğim yemek değil ama. Örneğin ; Sabah erken kalkıp kendin için yaptığın olumlama ve yoga ya da başka çalışmalarla moral yüklenip dışarı çıktığında, yemeğe katıldığında lezzet katan baharatlar gibi, insanlara sıcacık gülümsemeler ve günaydınlar dağıtarak başkalarının hayatında fark yaratabilmek. Yaşlı bir komşu için sıcak ekmek ve gazete alıp kapısına bırakmak yoluyla onun gününü değiştirmek v.b. mecazlar.
Bu bölüm çok hoşuma gitmişti gerçekten.Çok tatlı buldum:)GErçekten çok güzel bir yaklaşım.Ve aklıma çok sevdiğim film 'Amelie' geldi.Her izleyişimde keyif aldığım basit ama harika bir film.Amelie tıpkı böyle bir kızdı.Başkalarını mutlu etmekten hoşlanan.VE bu hayatı çok daha anlamlı kılıyor sanırım...Sabahları kalkmak için güzel bir neden.İnsanları mutlu edebilip onlarla mutlu olmak:) Ayrıca burda değerli bir üyenin (özür dilerim kim yazmıştı hatırlayamıyorum, okuyalı baya oldu) yazdığı bir yazıyı da hatırladım.Mutluluk 'Nasıl hizmet edebilirim?' sorusunda gizlidir gibi çok güzel bir kilit noktayı anlatan yazıydı.Oldukça anlamlı.Kendiniz için yaşadığınızda yoruluyorsunuz, bencillik yoruyor bence:) ama hayattaki kazanımlara,başarılara,mutluluklara başkalarını dahil edebildikçe..MUTLULUK MUTLULUK MUTLULUK..Kocaman pembe gülümsemeler ve mutlu balonlar...
''Her sabah yeni bir yolculuk olsa ve sen her akşam bu yolculuğa hazırlanıp sabah erken kalksan bu seni heyecanlandırırmı?
Yaşamındaki her günü seni geleceğe taşıyan bir seyahat olarak görmeni ne sağlar?
Akşam hangi saatte yatman senin sabah zinde ve erken kalkmanı sağlar?
Özsaygını geliştirmek için ne tip çalışmalar yapmak istersin? ''
Evet ertesi sabah yeni bi yolculuğa çıkıcak olmak beni heyecanlandırır.Yine kalkmam biraz zor olur belki ama yüzümü yıkadıktan sonra açılacağımı biliyorum:)
Artık bir gemim olsun mesela..Ve içinde mutlu güleryüzlü insanlar..Ve ben..Ve o geminin kara kara bulutlar kalkmış olsun üstünden..Üstünde her daim güneş.Ve curcuna.Artık yalnız değilim.Sadece olmak istediğimde oluyorum.Gemidekiler iyi insanlar.Çünkü benim dünyam aydınlık, böyle görmek istiyorum, böyle bakıyorum ve onlar da böyle oluyorlar.Gülüyoruz birbirimize konuşuyoruz,beni dahil ediyorlar mutluluklarına,konuşmalarına ve ben de onları.Herşey güzel, yaşam dolu,rengarenk.Şükran duygularıyla yaşıyoruz, YAŞIYORUZ!!!
Yaşamımdaki hergün beni yarına taşıyor.Geçmişe çengeller atmıyorum artık.Hergün daha ileri ve daha aydınlık günlere gidiyorum.Çünkü güzel hedeflerim var, ve onlara ulaşmak için hergün birşeyler yapıyorum ve bunun için açıyorum gözlerimi.Sevgi istiyorum ve sevilmek; ve sevmek için günaydın diyorum sabaha.Sevilmek istiyorsam önce koşulsuz sevebilmeliyim bunu biliyorum artık.Hergün birşeyler yapabilmek!!Sanırım parola bu olmalı.Birşeyleri hareket ettirmek istiyorsam hergün gücüm yettiğince bi parça itmeliyim ki, o hereket bana ertesi gün uyanmak için güç versin,neden versin.
Ve nolursa olsun 12'e gelirken ışıklar sönmeli.Ritmimi değiştirmem, gece kuşluğundan gündüz kuşluğuna terfi etmem lazım.İlk adım :ERKEN YATMAYI ÖĞRENMEKKK!!!
Aklımda olan yapmayı istediğim şeyleri yaparsam özsaygımın kendiliğinden gelişeceğine inanıyorum.
Bu arada.Abur cuburu iyice kestim.Haftada birkaç akşam çorba içmeye çalışıyorum.Beslenme alışkanlıklarımı değiştirmek istediğimden midir nedir çok sevdiğim kebap tarzı yiyecekler rüyalarıma girmiyor artık:) Daha çok su tüketmeye çalışıyorum.Sabahları kalktığımda limonlu sıcak su içmeye çalışıyorum.Ve yeşil çay mucizesinin(tadından dolayı böyle diyesim pek gelmiyor:) ) tadına alışmaya çalışıyorum:)
Ayrıca staj okulumda ders anlattım gayette kendime hakimdim.Çocuklar biraz ses yaptı ama yine de güzeldi.İlk birkaç dakikanın ardından heyecanım yatıştı, sınıfta hocanın varlığını bile unutup kırk yıllık kendi sınıfım gibi ders anlattım:) Bu hafta çok daha güzel geçecek dersim eminim:)
Kpssyi yine sallamıştım.Ama yeniden azim ve istek geldi bugün.Zaten staj okulumdaki bıcır bıcır yumurcakları gördüğümde bir an önce öğretmen olmak istediğimi haykırıyorum kendime.Çocukları gerçekten çok seviyorum.Çok yaramazlar ama bir o kadar da tatlı.İyi ki öğretmenliği seçmişim gerçi ben onu seçmedim o beni seçti gibi oldu ama olsun.İsabetli olmuş:)
Ayrıca haftada bir iki kez de olsa yoga yapmaya devam ediyorum.Sabah erkenden yapamasam da vaktim olduğu zamnlarda yapıyorum.Vücutta alışıyor hergün yapmak istiyor sanırım ama malum problemim beni herşeyden alıkoyuyordu artık onu da daha düzgün yapabilirim.
Şimdi; bugün baptıkkk??
Uzun süredir askıda kalan,hergünümü etkileyen, enerjimi düşüren,kendime olan saygımı azaltan konu için geçerli bir çözüm bulduk.Bi hareket düğmesine bastık.Süper.
Olumsuz yönlerimi daha net görebildim.Bunlar üzerine çalışılcak.
Yeniden yaşama isteğim geldi.Büyük bir gelişme bu:)
Ve şimdi..
Kendimi seviyorum.Kendime aşığım.Ben değerliyim.Ben değerliyim.Sevmeyi ve sevilmeyi hakediyorum.Güzel şeyleri hak ediyorum.Değişiyorum gelişiyorum.Hayatımdaki güzellikleri görebiliyorum.Mutluyum, huzurluyum herşey çok güzel ve daha güzel olacak.Bugünkü güzel duygularım güzel yarınlarımın müjdecisi ve garanticisi..
Çok teşekkür ederim.Çok teşekkür ederim.Çok teşekkür ederim....
__________________ Ben bir başarı hikayesiyim. |