Cevap: Semkur' un Günlüğü Semkur’cuğum merhabalar,
Sorduğumuz her sorunun cevabını bilinçaltımız mutlaka yanıtlıyor, bir yola çıkmışsan, o yol seni gideceğin yere götürüyor… Hiç acele etme, senin de çok kısa zamanda sorularının yanıtlarını alacağından eminim. Bazen günlüklere takılıyorum, özellikle Merto , Shamanic çok güzel çözümler sunuyorlar, sanal koçluk yapıyorlar... Sana yardım etmek isterim fakat onlar dururken, ben ne söylesem eksik kalır.. Bazı şeyler, bana göre doğru oluyor, bana kolay geliyor, başkasına anlamlı gelmeyebiliyor. Çünkü ben de çok yeniyim bu yolda.
Olumlamalar konusunda, ben olumlama yapamayanlardanım. Günlüğünü okuyanlar bana kızmasınlar, seni de olumsuz etkilemek istemem fakat sanırım benzer durumlar yaşıyoruz, onun için paylaşmakta yarar var diye düşünüyorum. Sabah erken saatlerde, ya da uyumaya yakın olumlama yapmayı denedim. Hep bir dirençle karşılaştım, olumlama yaptığım şeyi, duygu olarak, hissedemedim. Sabahın köründe, ben …..yım, ben şuyum, ben buyum demek işkence gibi geldi. Bu nedenle de kendimi kandırmanın bir anlamı yok dedim. Buna alternatif olarak günün ilerleyen saatlerinde bilinçli zihnimle kararlar alıyorum, onu olumlama gibi tekrar ediyorum kendime, ihtiyaç duyduğum zamanlar tabi..
Telkinler konusunda da, Atakan bey’e özel kendini sevme telkini yaptırmıştım. Kendini sevme ve geliştirilmiş güven telkinini ve ego, suçluluk telkinlerini dinliyorum. Başka da telkin eklemiyorum, ekledim, denedim olmadı. Dinlediğim telkinlerden memnunun. Hele ilk başlarda müthiş güzel sonuçlar almıştım. Çok güvenli, neşeli ve keyifli idim. Bununla ilgili yaşadığım bir farkındalığımı anlatmadan geçemeyeceğim. Telkinler hallediyor diye boşvermemek gerekiyor. Daima HİSSETTİĞİMİZ DUYGUYA dikkat etmeliyiz. Hissettiğimiz güçlü bir olumsuz duyguyla her şeyi berbat edebiliyoruz. O aralar birkaç gün süreyle keyifli güvenli halimden eser kalmadığını fark ettim. Bunu kendime sordum, bunun cevabını bilmek istiyorum dedim, ve cavap geldi Bir gün kuaförde saçlarıma işlem yaptırıkken, orda çalışan bir genç, sürekli yardım etmeye, jestler yapmaya çalışıyordu, fakat kendini ifade edemiyordu. O gencin özgüvensiz, zavallı hali bana çok dokunmuştu, birkaç gün süreyle aklıma takılmıştı. Evet o gencin özgüvensiz hali beni o kadar duygulandırmışt ki, onun duygularını içselleştirmiştim ve olumlu giden gidişatımı tersine çevirmiştim.
Günlüğünü çok işgal ettim, biraz benim günlüğüm gibi oldu galiba, birazcık daha yazayım bitiriyorum.
Çekirdek inancı bulmanın çok zor bir şey olduğunu düşünmüyorum, kişi isterse çekirdek inancını rahatlıkla bulabilir bence. Yanlışım varsa düzeltin, Fakat çalıştığın sorunun kökeninde büyük travmalar varsa duygusal olarak fena etkilenebiliyorsun da. Böyle bir şey olduğunda o olumsuz duygunun boşaltılması gibi aşamalar var diye biliyorum. Seni tam olarak tanımadığım için de ne diyeceğimi bilemiyorun. Fakat, sorun duygusal hayatınla ilgili bir takıntı ise çok kolay çözebileceğini düşünüyorum. SEVGİLER. |