Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-02-2008, 12:59 PM   #6 (permalink)
mavidag
Teğmen

mavidag - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 3
22 Mesajinıza toplam 89 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
mavidag is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: burre'ye gidelim

Merhaba,

ne güzel şeyler getirmişsiniz böyle

çok teşekkür ederim hayalaz ,cent, shamanic ve mustang

evet hayalazcım, bizim içindenge çok önemli,ben koruyucu tedavideyim uzun süredir yani sürekli ilaç kullanmam gerek ,beyin kimyasını normal işlevinde tutmak için,bu durumu kabulleneli çok oldu,doktorumlada sürekli iletişimdeyim..kendimi çok iyi takip etmeliyim,belki bu yüzdendeğişimlerin üstünde çok durdum..Ruh ve duygularımı takip etmek ,içimde neler oluyor bitiyor gözlemek alışık olduğum bir durum..ancak böyle atak olursa farkederim,belirtilerde önlemler alarak ileri boyutlar ulaşmaz..Ama şu an böyle hastalık dönemi sözkonusu değil, sadece koruyucu ilacımı var..ömür boyu kullanıcam bunu..tıpkı şeker, tansiyon ilaçlarrı gibi işte ..

Şu kafa dağınıklığı halim pek geçmedi,daha çok şey yazıcam ama bir türlü toparlayamıyorum kendimi..Aslında yazmak benim için yeni değil,15 yıldır nerdeyse günlük tutarım defterler dolu..
Farkettiğim bişey var,bu dalgalanmalar benim için hastalık durumalarındaki dalgalanmalr gibi değil, o zaman böyle anlık geliş gidişler olmaz daha farklı uzun geçişler olur..bunu ayırabildiğimi farkettim..yine bir tedirginlik olmuştu, normal biri için neşe ve mutluluk iyi bir durumken benim için tehlike çanları çalarak manik dönem ben geliyorum diyebilir..birde önümüzde mevsim değişimi var ,işler hepten çıkılmaz hale gelir mi diye düşünmüştüm.
Manik depresif hallerimi,böyle biri olmayı seviyorum ..Farkındalığımız yüksekmiş doktorlar böyle diyor..
Aslında ihtiyacım olan, enkaza dönmüş kırık dökük geçmişten onun travmasından kurtulmak.gelecek kaygısından yine aynı şeyler mi olur korkusunda da kurtulmak...
genç yaşımda hiç beklemediğim çok olay oldu,bu sağlık sorunuyla birlikte..hayatımın dönüm noktasında beni buldu ve sonra 20li yaşlar nasıl böyle iniş ve çıkışlarla geçti anlamadım..üzüldüm,kırıldım ağladım çokca..şimdi böyle değil ama ..yinede bir ama var işte..ne kadar kendime geçmişi sırtında taşıma diye öğütler versemde,biranda kapıma dayanması çok şaşırtıcı..demek unuttum demek yalanmışş.yada unutmak ve geçmişle barışık olmak aynı değilmiş..

Yine karma karışık rüyalar gördüm bu gece..İki komşumuz kavga ediyordu,düngecede yakınlarda evlenen bir akrabamvar onun düğünüymüş ama kız bırakıp gitti düğünü başkasını seviyormuş falan..yani öyle saçma şeyler görmeye başladım ki..

Yine geç saatlerde uyuyorum ama daha huzurlu uykular sanki...Dediğiniz gibi ellerimi başımın iki yanına sonra da birini göğsüme diğerini karnımın üstüne koyuyorum...işe yaradı sanki..

Arada sizde zıplar gibi oluyor musunuz ?

Birde ilk gün yada ilk iki gün biretki olmuştu,ama şimdi o kadar hissetmiyorum.
Normalde güleryüzlü biriyim insanlar böyle der..ama müzikleri dinlemeye başladığımda ; gülümsediğimde içimden gelen sıcaklığını öylesine hissettim ki..hiç böyle olmamıştım..şimdi bu durum geçti ama yada ben alıştım..

Biraz işim var yine görüşürüz ...

sevgiyle ve sağlıkla kalın hepiniz...
mavidag isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla