Cevap: İştah Açılması Etkisi bende de öncelerde iştah açılma etkisi olmuştu. hatta hiç doymayacağımı zannettiğim zamanları hatırlıyorum. ama ben inat ettim. dinlemeye devam ettim. çünkü biliyordum ki zihnim temizlendikçe her şey rayına oturacak, yeni duruma alışacak. öyle de olmaya başladı. artık daha dikkatli yiyorum bilinçli olarak. bilinçaltım da temizlenmeye başladığı için o da inatla yemek ye demiyor. bununla birlikte shaminic in yukarıda yazdıklarını da bir süredir kendiliğimden uyguluyorum. spor yapıyorum, bol su içiyorum, doyduğumu hissettiğimde bırakıyorum. canım tatlı istediğinde bir parça tatlı bir şey yiyorum ve gerçekten ikinci parçayı istiyor muyum diye soruyorum. öğünlerimi küçük tabaklarda tüketiyorum... bununla birlikte zayıfladığıma dair olumlamalar yapıyorum her aklıma geldiğinde. tartılmayı da bıraktım. eskiden hergün tartılırdım ve gerçek kilomu bildiğim için olumlamalar yaparken çok da içime sinmezdi. ama şimdi ideal kilomu olumladığımda daha çok inanıyorum. belki ayda bir falan tartılırım artık. bir de bir arkadaş yemeden önce elinizi yemeğin üzerinde gezdirin ve "bu yiyecek sadece fiziksel doyumum için, ruhsal açlığım ya da ağız açlığım için değil" deyin demişti, bunu da kısa bir süredir uyguluyorum sanırım etkili de oluyor. deneyin isterseniz... |