10-04-2009, 09:39 AM
|
#17 (permalink)
|
Teğmen
Tesekkür: 315
84 Mesajinıza toplam 711 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: reiki ve ben sevgili shamanic emeğine sağlık. ayşegül ne iyi ettinde açtın bu sayfayı canım benim. “semkurcum canım benim.. sana mailini galiba dün atmıştım yanıt olarak.. “ maili gördüm ama içeriği gelmemiş boştu. “duraklama dönemlerinizin sebebini bir de burdan yazayım.. “ “öğrendiklerinizde ve uyguladıklarınızda hedefiniz ileriye dönük ama duygusal bağımlılıklarınız ve alışkanlıklarınız olarak geriye dönüksünüz.. “ evet bu tanımlama çok doğru. okuyunca düşündüm. birşeyleri başarmak isterken. onlara engel olan geçmişide bırakmıyorum. birşeyide fark ettim ben sahip olduğum şeylerden kolay vazgeçmiyorum. vazgeçmiyorum ama onları oldukları gibide kabul etmiyorum. Farkına vardım ki onları kendi doğrularım içinde olmaya zorluyorum. Olmazsa bırakmıyorumda. Ya olacak ya olacak durumu bendeki. Yapmam gereken ne ya olduğu gibi kabul et. Ya serbest bırak. İyide bunları bu kadar bilirken neden uygulama aşamasında yapamıyorum. “v.b.. yeni bir inanç iki yolla oluşturulur.. 1) zihinsel yol 1) duygusal yol “ zihinsel yolla bu çalışmlara başladım. Ama yeterli olmadığını görüyorum. Sabırı göz ardı ediyor hemen olsun diyorum galiba. Yada çekirdek inancı tam tesbit edemediğim için yavaş ilerliyorum. Duygısal yola gelince en zayıf olduğum nokta bu diye düşünüyorum. Oldukça duygusal biriyim. Duygularım kararlarımı çok etkiler. Birbaşkasının sorunu karşısında çok pratik ve mantıklı şeyler üretirken. Kendimde bunu uygulamadığımı gördüm. Kendi yaşamımda kararlarımı duygularımla veriyorum. İmgeleme çok başarılı değilim. Belkide bunu görsel olarak yapmayı istiyorum o yüzdende kendi imgeleme yönümü sabote ediyorum. “ama tek hedefe saplanıp kalmak ısrarcı olmak yaşamdaki fırsatlarınızı görmemek için direnmeye çalışmanız buna dahil.. “ Buda bende bu geri gidişi sağlayan bir durum galiba. Tek birşeye saplanmak. Bunlardan fazgeçmem lazım biliyorum uygulayamıyorum. Neden düşün. Bunu saplantı haline getirdim galiba. O zaman bu saplantıdan kurtulmam lazım. Nasıl ? “ısrarcı olacaksınız.. bir kediyi bile evinizden kovarken zorlanırsınız.. inançlarınız bunca yıldır size hizmet etmiş, sizi korumuş olandır.. birden onadan vazgeçmek içinizde korku şüphe durumlarına yol açabilir ancak ne istediğinizi bilirseniz bu durumu aşmak için gerekli enerjiyi içinizde hissedersiniz.. “ Ne istediğini bilmek. Bilip çelişkilerle isteyince içimdeki enerji şaşırıyor. Mutlu, huzurlu olmayı isitiyorum ama beni bundan alıkoyan şeyde olsun demek gibi. ”telkinleridüzenli dinliyor musunuz.. “ en istikrarlı yaptığım şey. İşyerinde dinliyorum gecede mp3 den uyurken açık bırakıyorum. ”kitapları okudunuz mu evet okudum adam güzel yazmış çalışmaları yapamaya fırsatım olmadı vesaire..” okudum ama tamda dediğin gibi. Çalışmaları yapmadım. Daha doğrusu çalışmalar olan kitaplarda o noktada arasında ayraç bekliyor. Sebeplerim var diyorum. Soruları yanıtlıyorum ama sonuçlayamıyorum diyorum, ben ordaki imgelemeyi yapamıyorum diyorum. Yani bildiğin tembel öğrenci modu aslında değilmi? Sonrada dönüp bende bir sorun var algılayamıyorum galiba diyorum. Sorulara yanıt verdikten sonra eee şimdi oluyorum. Kendime bir çalışma metodu bulmalıyım o zaman. Nasıl yaparım. Sihirli bir değnek istiyorum. şıp oldu işte. Ama sihir bende, o değneği ben yaratmalıyım eee bunu biliyorsunda niye yaratamıyorsun. Sana engel olan ne. “bunun başka bir formülü yok.. yok malesef.. “ Bilip yapmamak, yapamamak acı veriyor. Bir nokta, bir sınır bir şey var kırmam gereken ama ne niye ulaşamıyorum. Reiki ile bu yüzden tanışmak istiyorum. bildiğimi uygulamamak, yapmamak beni daha bir sıkıyor. Dün bir yazı okudum sorumluluk kuralı diye. Ordaki bir paragraf beni o kadar tanımlıyorduki. “Bazı uç durumlarda, bu aşırı yardım eğilimi, kendimizi başkalarının hayatlarına obsesif biçimde odaklanarak kaybettiğimiz, karşılığında almadan yalnızca dışarı saçtığımız, birine karşı aşırı bağımlılık noktasına kadar gider. Aşırı bağımlılık gösteren insanlar, diğerlerinim hayatıyla ilgili bir ebeveynin, arkadaşın veya çalışanın normal görevlerinin çok daha ötesine geçen bir sorumluluk yüklenirler. Değerlerini, öz-değerlerini hatta kendi kişiliklerini; diğer insanlara yardım edebilme becerileriyle, her zaman kendilerininkinden önce başkalarının ihtiyaçlarına odaklanmalarıyla ölçerler. Bu, bir tür paspas, hatta köle rolü oynamaktan başka bir şey değildir. Bunun sonuçuda başkalarının hatalarından ders almak yerine, onların hatalarını düzeltmeye çalışmaya yöneltir” Çok uzattım değilmi hepinizden özür diliyorum. Bekli bunu günlükte paylaşmalıydım. Ama neden reiki istiyorum sorusuna doğru cevap vermek istiyorum. bunları bilip bende bunlar mevcut diyipte enerjimi doğru kullanamıyorum diye düşünüyorum. Burda siz deneyimli arkadaşlardan ve öğretmenlerimizden bu konuda doğru yönlendirmaleri almak için. Hepinizi sevgimle öpüyorum.
__________________ Sende olmayan hiçbir yerde yoktur. |
| |