Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-04-2009, 05:15 PM   #78 (permalink)
phantomm
Çevirmen

phantomm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 2,233
548 Mesajinıza toplam 2,918 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
phantomm has much to be proud ofphantomm has much to be proud ofphantomm has much to be proud ofphantomm has much to be proud ofphantomm has much to be proud ofphantomm has much to be proud ofphantomm has much to be proud ofphantomm has much to be proud of
Standart Cevap: cemboli ve sevgili günlük

Merhaba cemboli,
Yazdıklarını okurken şu an ben de bunları söylüyor olabilirdim olabilirim dedim.Çünkü bilmiyorum, belki de benim depresyona hüzüne melankoliye yatkınlığım çok fazla.Sanki birşey olsun da üzüleyim diye bekliyorum.Yani bekliyorDUM.Gördüğüm kadarıyla sende de paralel şeyler var.Teşhis koyamam şöylesin diyemem tabi ki net bir şekilde ama benzer şeyler gördüğümden birşeyler yazamadan edemedim.

Öğrendiğim bir şey var.GEÇMİŞE BAKMAMAK!!

Şimdi düşün.Kaç kere gün içinde durup geçmişteki mutluluklarını hatırlıyorsun???Samimi bir cevap ver kendine.Ben vereyim mesela..Bİr kaç kere ya da hiç!Ama üzüntüleri,kederleri,''aaa hep böyle olurları'',''neden hep ben!!''leri döner döner, döner döner yaşarız.

Birinin yanına gittiğinde konuşmak isteyip konuşamadığında mesela, hemen geçmişe dönüyor musun?'Ya bak yine yapamadım!!'' diyor musun kendine?Benim hep böyle oluyor mesela.Yani oluyorDU.

Ama yazık yaaa..Yazıkk..Bu hayata daha kaç kere gelicem ki?Neden geçmişe dönüp duruyorum öyleyse?Ya da illaki geçmişe döneceksem neden hep 'mutsuzluklara' ve 'başarısızlıklara' odaklanıyorum?Böyle yaptığımda elime geçen nedir?Bir dahaki düşüşümde yakınmam için aklıma gelecek bir olumsuzluk daha yaratmak!

Geçmişimi unutuyorum,(affediyor,kabul ediyor ve onaylıyorum) evet o benim ama ben O DEĞİLİMMM!!Artık geçmişe bakmak istiyorsam mutlu ve başarılı olduğum günlere dönüyorum.Onu her an bir yük gibi,ayağıma bir zincir gibi düşünmüyorum.

Her sabah yeniden doğdumu varsayıyorum.Tertemiz bir sayfa.Geçmişten sadece mutluluk ve huzur kalmış ne güzel!!!Hadi az da yalan söyleyelim kendimize yaaa!!!''BAk yine yaptım yaaa,süperim,her zaman başarırım böyle..''

Geçmişteki başarısızlıklara ve mutsuzluklara odaklanmak şu an ve gelecekte mutsuz olmamın yüzde bir milyar(!) garanticisi.Yeterince korkunç değil mi?Şu an kendini kötü hissediyor olman için geleceğini gözden çıkarmış olman gerekiyor.

Hani bana demiştin yaaaaa..Eylem...Hareket..Hadi bakalım sıra sende..

Geçmişte mutsuzDUK belkiii,hastayDIK belki,umutsuzDUK belki..

Şimdi mutluyUZ,sağlıklıYIZ ve umutluYUZ..

Neden böyleyim?Niye başaramıyorum diye diye düşünerek harcadığımız enerjimizi mutlu olmak için kullansaydık ki eminim çok çok daha az enerji gerekirdi, şimdiye ooooooooooo..O yüzden bu gidişata bir dur demek lazım.Ben başladım:)

HADİ BAKALIMMM..

Sevgiler..