03-03-2008, 02:39 PM
|
#156 (permalink)
|
Binbaşı
Tesekkür: 234
488 Mesajinıza toplam 2,287 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: sezenin gunlugu Alıntı: SeZeNNL Nickli Üyeden Alıntı
enes bu yazi sana oku plisss
SİGARA BIRAKACAK VE YENİ BIRAKMAYA BAŞLAYAN ARKADAŞLARA TAVSİYEM Bırakmaya karar verdiğiniz andan itibaren vücutta neler oluyor bir bakalım. SİGARA İÇEN BİR KİŞİ MADDE BAĞIMLISIDIR.HER SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜDE SİGARA YAKMAK ZORUNDADIR.ÇÜNKÜ HER SİGARA YAKIŞTA VÜCUTTA ENDORFİN,DOPAMİN VE SERATONİN DENİLEN KİŞİYE HAZ VE MUTLULUK VEREN BİRTAKIM HORMONLAR SALGILANMAKTADIR. Sigara içen bir kişiyle içmeyen bir kişiyi karşılaştıralım. Sigara içen bir kişinin tuttuğu takım gol atsa, sevinmek için sigara yakmak zorundadır.Sigara yakmazsa o sevinci yaşayamaz. Sigara içmeyen bir kişide, ise sevinç anında beyin otomatik olarak endorfini salgılamaktadır.O hazzı yaşamaktadır. BU BAĞIMLILIKTAN KURTULMA SÜRESİ VÜCUDA NİKOTİN GİRMEDEN GEÇİRİLEN 72 SAATTEN İBARETTİR. SİGARA İÇEN BİR KİŞİ, SON SİGARASINI İÇTİKTEN SONRA VÜCUDA NİKOTİN GİRMEDİĞİNDE VÜCUT ENDORFİN DENİLEN SALGIYI SALGILAMAZ.SALGI SALGILANMADIĞINDA KİŞİ ÇOK GERGİN VE SİNİRLİ OLUR.BU SÜREÇTE O KİŞİYE MUTLAKA BİR DESTEK GEREKİR.72 SAAT BOYUNCA NİKOTİN ALINMADIĞINDA İSE BEYİN BÖYLE BİR GÖREVİNİN OLDUĞUNU HATIRLAR VE SALGIYI BAŞLATIR. GEÇMİŞ OLSUN……….KİŞİ BAĞIMLILIKTAN KURTULMUŞTUR.ENDORFİN SALGILAMA GÖREVİ NİKOTİNDEN ALINIP BEYNE GERİ VERİLMİŞTİR. ARTIK YENİ DÖNEME ALIŞMAK İÇİN BİRAZ DAHA DİRENMEK GEREKİR.BU ARADA EN BÜYÜK DESTEK BOL BOL SU İÇMEK KOLALI VE SODALI İÇECEKLERDEN BU DÖNEMDE SAKINMAK VE MAGNEZYUM DESTEĞİ. Magnezyum vücut için hayati önem taşıyan 11 mineralden biridir belkide en önemlisidir.Çünkü 300 enzimi bu mineral düzenlemektedir.İçilen sigaradaki nikotin bu minerali yok denecek seviyeye getirir.Hatta bittiğinde vücut kemiklerdeki magnezyuma başvurur.Orası da bitince alarm verir. Mide ve bağırsak bölgesinde ve baldırlardaki kramplar,boyunda ve omuzda tutulma ve kasılmalar ellerde karıncalanma ve uyuşukluklar,gürültüye karşı hassasiyet,dikkat eksikliği,halsizlik sinir stress hepsi magnezyum eksikliğinden dolayıdır. Bu mineral halk arasında anti-stress minerali olarak bilinir. İşte sigara bırakma esnasında sürekli bu mineralin yoğun olduğu yiyecekleri almak gerekir. Hangi yiyeceklerde bu mineral çok var. Her 100 gr toz kakao da 598 mg magnezyum var.Yani çikolatalı yiyeceklere ağırlık verilecek,yağlı peynirde var,ıspanakta var,Muz da var.Bir kişinin günlük magnezyum ihtiyacı 300 mg dır. Özellikle emziren bayanlarda bu ihtiyaç günlük 700 mg dır. Bu yüzden ilk1,5 ay magnezyum desteği şart,bol bol su,nefes egzersizi,dirsek masajı yapılmalı. BU ARADA VÜCUDUMUZDA YAŞANAN BİRTAKIM DEĞİŞİKLİKLER OLUMLU GÜZEL GELİŞMELERİN HABERCİSİDİR. BU BELİRTİLER GEÇİCİDİR VE VÜCUDUN KENDİNİ ONARDIĞINI GÖSTERİR ÇÜNKÜ VÜCUT BİRKAÇ GÜNDÜR BEKLEDİĞİ ZARARLI MADDELERİN ARTIK GELMEDİĞİNİ GÖRÜNCE ALDIĞI SAVUNMA TEDBİRLERİNİ YAVAŞ YAVAŞ KALDIRMAYA BAŞLAR.NEFES ALMADA RAHATLAMA,ÖKSÜRÜĞÜN AZALMASI,DAMARLARDAKİ HAREKETLİLİK,HİÇ YAŞAMADIĞIMIZ BİRTAKIM DEĞİŞİKLİKLERDEN TEDİRGİN OLMAYA GEREK YOK.ASIL BUNUN HAZZINI YAŞAYIN. Şöyle düşünün Kiraya oturduğunuz bir evden kendi evinize çıkıyorsunuz.Çok neşelisiniz.Evi toplarken bir-iki bardak kırılmış,vazo kırılmış bunun ne önemi olur.İnsan bir tanede kendi kırar. Sigara bırakan çok kişi diyorki bıraktım ağzımda yaralar çıktı.tekrar başladım.Yani kiracı diyor ki ben ev filan istemem.Kiracılığa devam.
alintidir |
sezennl gerçekten seni tebrik edrim iradenle başardıgın güzelliklerle hayatında başarılarının devam etmesini dilerimsıgaradan bahsettigimizde maydonuz uygulamasından konuştuk onu uygula istersen daha raht atlatırsın deneyen arkadaşlardan biliyorum ah bide bana nasip olsa hayırlısıyla bi bıraksm ah sevgiyle kal
__________________ yokluk ,varlıgın aynasıdır. Dünyayı isterken de sus, Bir dileğe kavuşmak isterken de. Öylece seyre dal gitsin… mevlana |
| |