Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-03-2008, 10:57 PM   #16 (permalink)
nilcelep
Teğmen

Tesekkür: 0
60 Mesajinıza toplam 67 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
nilcelep is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Sigara bırakma sürecim ve gelişmeler...

selam cent.oncelikle bu karari vermenden dolayi seni tebrik ederim arkadasim bu ilk adimin dahi sana cesaret verecektir sakina kendine inancini kaybetme.bu siteyi buldugum gun telkinleri gordugum evet bence bunlar bana yardimci olacak dedim ama bunu derken once kendim inandim ve telkinleri indirirken sigarayi birakma karari aldim ve telkinleri indirdigimde paketimde bitmisti artik paket almadim :) ilk 3 gun yogun dinledim telkinleri sonrada kendimle mucadeleye basladim once kendimi 3 gune odakladim sonra 7 gune sonrada 21 gun mucadelesine basladim sitedeki yazilari ve yinede telkinleri takiple 21 gunu tamamladim nihayetinde.bu arada cafe,cay sigara vs vs sigarayi bana hatirlacak herseyden ve mekanlardan uzak durmaya ozen gosterdim. ikram edildiginde ise cafe ,cay,sigara vs vs kendimden emin bir sekilde reddettim ki ben 20 yillik tiryakiydim son 5 yildirda resmen yiyordum :( oncelikle istemedigin birseye hayir demelisin kimsenin kirilacagini dusunme sen kararli ve kararlarinin arkasinda duran birisi oldugunu hatirla lutfen.bu 21 de oncelikle elinde cebinde atistircan bisiiler bulundur,sonra SIK SIK dus almalisin guzel kokmalisin sampuan kokusu hic gitmemeli uzerinden,yine aklina geldikce evdeysen eger gecede olsa sokaga cik hava almak iyi gelecek 3 adimda olsa yuru,bol meyva yemelisin,sigarayi biraktigini herkese soylemelisin,kullukleri kaldir ortadan,bol bol kalsiyum al,aksamlari balli sut ve melisa cayi bulup icersen rahat uyumani saglar,butun gunde bitki caylari ic normal cayda icme bir muddet tum bunlar cok zor degil inanki 21 gun sonra ne kadar rahat oldugunu anlayacaksin arkadasim lutfen pes etme bunu ben yaptiysam herkes basarir.hadi arkadasim ben yanindadayim istedigin zaman buradayim sana yardim icin.lutfen sen bir karar aldin ve bunun arkasinda olmalisin guclu olmalisin.ben cok zor durumdayken vaz gectim bu illetten,evlenerek ailemden ayrildim baska bir ulkeye geldim,dil sorunu ,uyum sorunu,cevre sorunu arkadas yok aile yok,esimin aileside tr de,esimden baska kimse yok,tr gibi degil buralar komsuluk yok,hersey yeni dusunsene cegizimi esyami bile getiremedim ev yeni esyalar yeni benim yillarca emek verip yaptigim cegizim bile degiller anliyomusun beni ben buraya gelmeden 1 ay once biraktim bu sartlarda simdide 7 ay bitmek uzere burada cok sukur cok zor gunler gecirsemde dil sorununu biraz astim ise bile girdim dil testini gectim anlican ufak tefek deprasyonlara girdim ciktim,tr den arayanlarin hepsinin sordugu ilk sey sigaraya basladinmi ?hayir ben baslamak icin birakmadim ben kararliyim gucluyum verdigim kararlarin arkasinda duracak kadar guclu bir iradem var dedim.simdi kendimi yakinda senide uzere