Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-03-2008, 12:54 PM   #159 (permalink)
Sezennl
Üsteğmen

Tesekkür: 3
139 Mesajinıza toplam 267 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Sezennl is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: sezenin gunlugu

Selamlar herkeze. dun gece saat 11 de bir arkadastan tellefon aldim yemin ederimki israrla beni cagiryor bende israrla gelemem gece 11 diyorum ama nerde kutfen diye basladi gelemem dedim kapatim telefonu. neyse bir tellefon daha iste hasibede yanimda lutfen gel ev keki yaptik felan fistirik dedimki kizim beni niye bukadar israrla cagiyorusnuz? nasilsa ikiniz bir aradasiniz! neyse gel mel durun geliyorum dedim. gitim. bana cay koydular dedim bu satte beni niye hatirladiniz deidm? deidki biri hani gecen snei gordumya ee sigarayi biraktigini soyledin onu konusrkene seni cagirmak icimizden geldi ve bize anlat iciyormuisun halla deidmki hayir icmiyorum. yemin ederimiki arkadaslar bir yalanim varsa onlargini olayim. bu ikiside sigarayi yaktilar ben ortalarindayim pakteler masa ustunde. neyse ictiler ben anlatiyorum sondurduler birdaha yaktilar. iste dedim zeyban kulandim biri dedi bende alkdim ama kulanmadim atim cope. digeri dedi lazere gitim ama hala icyorum cunki hosuma gidiyor . digeri diyor kilo almamak icin gunde 10 tane icyorum. yeterin be dedim siz iyimiziniz? benim dedim sizi anlamdimimi sandiniz? ayiop ya dedim siz biliyorsunuzki ben sigarayi biraktim. beni aldiniz araniza deney yapiyorsunuz aklinizsira egerki bu davranislarinizin sonunda icmesem eger sizde bu hapdan kulanacaksiniz noyle degilmi dedim yok mok dediler. ben dedim bu zehirmi ozluycem ben dedim icine bocek ilaci konulmus kuflenemsin diye naftalin atilmis bir otumu ozluycem dayanamadan icecegim ha soyeleyin deidm. ya iste bakmislarmis gercekten hap ise yararmiymis. deidmki aynen boyle devam edin dedim. birnizin disi gitmis simsiyah igrenc goukuyor digeriniz cildi inceldi iyice kurbagaya benzediniz. koskocaman kadin oldunuz ne bopgaziniza nede dilinize sahip ciukabiliuyorsunuz dedim sinir oldum ya eve geldim tel ustune tel ozur dilemeler felan dedim kesin susun eski sesiz sakin birisi yok artik karsinizda dedim iyi niyetin ne oldgunu malsef ogrendim dedim. iyi niyetli olmak adina susacagimi kimse sanmasin dedim. icin sigaranizi dedim hatta yiyin dedim benide aramayin dedim. ohhh be rahatladim ya bu nedir ya. deney tahtasimi ne sandilar beni. ben sigarayi biraktim kulanmiyorum. bitti artik.
Erkek penguen 4 ay boyunca kuluckaya yatar 4ay ac durur ama asla yumurtayi birakip avlanmaya gitmez, 4 ay sonra buzlar cozlunce disi penguen gelir ve esini cocgunu zorlukcekmeden bulur.Penguenler yavrularını soğuktan korumak için onları ayaklarının üzerine oturtup haftalarca ısıtırlar. Bir yandan da yavruya yemek taşırlar.&nbsp; Bahar geldiğinde buzul erimeye başlamış ve buz tabakası üzerinde denizin ortaya çıktığı delikler belirmiştir. Artık anne ve baba bu deliklerden balık avlayarak beslenecek, yavrularını da aynı yiyecekle besleyeceklerdir. <br /><br />Yavruya bakmak oldukça zahmetli bir iştir; onun beslenmesi için ebeveynler bazen uzun süre hiçbir şey yemezler. Ayrıca her yerin buzlarla kaplı olduğu ortamda yuva yapma olanağı da yoktur. Anne ile babanın, yavruyu buzun soğuğundan korumak için yapabilecekleri tek şey, yavruyu ayaklarının üstüne koyup, karınlarıyla ısıtmaktır.
Sezennl isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla