Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-03-2008, 11:09 AM   #3 (permalink)
hayalayaz
Guest

Standart Ynt: THE SECRET SIRRI KİMDEN ÖĞRENDİ

Alıntı:
gökhan Nickli Üyeden Alıntı
evet güzel düşün güzel olsun bu kitap harika ama ne mutlu ki bizde allah inancı var yüce yarabbim bize nedensiz vermedi mi herşeyi bence sır burda arkadaşlar başımıza kötü bişey geldiğinde ona sığınmakta isyan kolay yol eğer ALLAH a sığınırsak ona gönülden bağlanırsak bakın ozaman herşey bizim olur yüce yaradan evet demiştir isteyene dünya malını isteyene ahireti veririm diye (çekim yasası) ama verdikten sonrada o mal mülkle yoldan çıkanlardanda almasını bilmiştir veren ALLAH alırda.şimdi günümüzde bende dahil insanlaık kaos içinde herkes bi arayışta yüce kitapta anlatılıyo bunlar okadar yüce kelimeler ki okuyanla konuşur yüce kelam sevgiden saygı duymakdan yardımlaşmaktan bahseder hayata iz bırakabilmemizi söyler kendi kabuğumuzdan çıkmamızı insanlık adına ama en önemlisi kendi adımıza bişeyler yapmamızı ister hz.MEVLANA yı düşünün şimdi ona dünya hayran herksin dilinde sevgiyi istemişti HZ SÜLEYMAN ALLAHÜ TEALA DAN hiç kimsenin sahip olamayacağı gücü ve zenginliği istemişti ve oldu yani istediler ama bunun içinde uğraştılar oldu esas sır bizde yüce yaradan bizi boşuna yaratmadı şimdi herkes tekrar düşünsün bunları gerçek sır nedir
sevgili gökhan .burada hangi din olursa olsun, dini öğretileri tartışmıyoruz..herkes öğrendiğini ister müslümüman, ister hrıstiyan, ister budist olsun ister ateist olsun ..burada veya reel hayatında öğrendiği her şeyi kendi inancının süzgeçinden geçirerek hayatına uyguluyordur mutlaka..bu sitede kendi içimizde, büyüttüğümüz, korkulardan, kinlerden vs vs arınıp vicdanımızın rahatlamasını sağlamaya çalışıyoruz...dün bir arkadaşımızın yazdığı mesajda okumuştum..şöyle diyordu...suçluluk telkinini dinliyorum..yaptığım hataları ve haksızlıkları hatırlamaya başladım..ve çok üzülüyorum..( bunlar tam olarak onun kelimeleri değil) hepimiz bunları yaşadık..ve çok büyük vicdan muhasebeleri yaptık..sence bu hakka isyanmıdır, yoksa, özümüze nakşedilen güzelliği ortaya çıkardığımızda üzüntümüzü, yendiğimiz andan itibaren insanı kamil olma yolunda atılan ( (minicikde olsa ) bir adımmıdır..yaradan ümitsizliği de yasaklamıştır...onun en son peygamberi dünyada mekan ahirette iman demiştir..dünyada edindiği mal ve mülkle zulüm edenler bizim aramızdan çıkmaz merak etme...farkınladığımız gıdım gıdım gelişiyor olabiir...ama gelişiyor..farkındalığımız geliştikçe var oluşumuzun sebebine biraz daha net bakma imkanıda doğuyor...the secreti ( çekim yasasını) gözümüze sokan hrıstiyanlar olduğu için , ve inanan inanmayan herkese hitap edebilmesi adına içinizdeki yaratıcı gücü ortaya çıkarın dendiği için takılıyoruz çoğumuz..inancını samimi bir şekilde yaşanlar, dünya malı istemeye dalacak ve ahireti unutacağız diye, telaşlanıyor..the secret adıyla dünyaya sunulan bilgi, bizim zaten bildiğimiz şeyleri gözümüze soktu..dünyada yaşanılan kaos yüzünden içimizde büyüyen ümitsizliğin, ne kadar büyük bir günah olduğunu hatırlattı...zengin olmanın asla kötü olmadığını...sahip olduğu şeyleri güzel yerde harcamanın bize getirilerini, rahat bir vicdanın ne kadar önemli olduğunu hatırlattı..yaradanın varlığına ve birliğine giden yol..kimine göre bir metrelik bir baş örtüsünün altından geçiyor..kimine göre vicdanın ve aklın alamayacağı şeyleri yapmasına rağmen günde beş vakit kıldığı namazdan , gittiği kilisede, veya havrada diz çöktüğü miharaptan..ve veya sahip olduğu dünyalığı, insanlığın hayrına kullanmaktan.. hangi kitapta olursa olsun, vahy edilenler, bu insanların kendi içlerinde yaptıkları yorumlara göre değişiyor...kimisi, yaradanın, istediğime dünyanın nimetlerini veririm dediği için, fakir bir ailede doğduysa, yaradan benim zengin olmamı isteseydi, herşey elime gelirdi deyip, hiç bir şey yapmadan oturuyor...kimiside allah akıl vermiş fikir vermiş , ben isteyeyim..ve sahip olduklarımı en saf sevgi içinde, paylaşayım diyerek istiyor...çekim yasasını devreye sokuyor...burada bizim çekinmemiz gereken tek şey herşeyi yerle bir eden HIRSA kapılmamak..şu anda allah allah diyerek tüm dünyada yapılan şey gibi..hırs'ın gözlerimizi bürümesine engel olmak..aramızda, hz süleyman kadar zengin, ondaki yeteneklere sahip olmayı isteyecek bir kişinin bile çıkacağını sanmıyorum, eğer günlüklerimizi okursan..sevgiyi hayatımızın tüm yönlerine yayabilmek için, kendi vicdanımız içinde canhıraş bir mücadele verdiğimizide göreceksin.. saygılı sevgiler