Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-04-2009, 02:38 PM   #50 (permalink)
Belgin ∞

Redflowers

Belgin ∞ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 28,441
2,242 Mesajinıza toplam 14,584 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Belgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Işığı Arayanların Karanlık Yanı Kitabından Alıntılar

7/6

Bir sözcükle ilgili yorumunuzu değiştirdiğinizde, o sadece olumsuz enerji yükünü değiştirmekle kalmayacak, kendi gücünüzü size geri verecektir.

İşte size yorumlarınızı değiştirmenize yardım edecek bir alıştırma: Ben benim için duygusal bir yüke sahip olan, hala öyle anılmak istemediğim bir sözcüğü alacağım. Yeni bir yorum yaratmak istediğim sözcük ‘çirkin’ sözcüğüdür. Anılarımı gözden geçiriyor ve çocukken yaşadığım, bana acı vermiş ve çirkinlik hakkındaki yargılarımı oluşturmuş bir olayı hatırlıyorum. Bu sözcüğün izini geriye doğru sürüp kökenine indiğimde, babamın ben küçük bir kızken bana farecik diyerek takıldığını hatırlıyorum. Benim yorumum şöyleydi: Babam beni sevmiyor ve benim çirkin olduğumu düşünüyor. Bu hissin yakamı bırakmadığını biliyorum. Böylece şimdi bu olayla yüzleşmeyi seçmeliyim. O an’a ve o sözcüğe bağladığım acı, aşağılanma ve utanç hislerini deneyimlememe izin veriyorum. Sonra ‘çirkin’i sahiplenip benimseyebilmek için o olayın yeni bir yorumunu yaratmaya başlıyorum.

YENİ YORUMLAR
OLUMLU

1. Ben güzelim, bu yüzden babam benim yanımdayken tedirgin oluyordu. Onun bu tedirginlikle başa çıkabilmek için bildiği tek yol bana şirin olduğunu düşündüğü böyle bir isim takmaktı.

2. Babam bu ismin şirin olduğunu düşünüyor ve onu sevgiyle kullanıyordu.

3. Babam beni çok seviyor ve gerçek dünyaya hazırlamak istiyordu. O güzelliğimi hafife alarak beni koruyabileceğini düşünüyordu.

OLUMSUZ
  • Babam benden nefret ediyor ve bana zarar vermeye çalışıyordu.
  • Babam benim gerçekten çirkin olduğumu düşünüyordu ve bununla başa çıkabilmesinin tek yolu benimle alay etmekti.

Şimdi ben tüm yorumlara bakıp hangilerinin kendimi iyi hissetmeme, hangilerinin kendimi kötü hissetmeme yol açtığını görebilirim. Ve eski olumsuz yorumun yerine yeni olumlu bir yorum geçirmeyi seçebilirim. Ben daima kendi kendime şöyle sorarım: ‘Bu yorum beni güçlendiriyor mu, yoksa güçsüzleştiriyor mu? Bu yorum benim kendimi zayıf mı, yoksa güçlü mü hissetmeme yol açıyor?’ Eğer siz sizi güçsüzleştiren bir içsel konuşma yapıyorsanız, siz onu olumlu, güçlü bir içsel konuşmayla değiştirene dek o değişmeyecektir. Ama bazılarımız çok güçlü bir iradeye sahiptir ve bizim acıya ve ıstıraba bağımlılığımız yeni bir yorum yapmamıza izin vermeyecektir. İşte bu yüzden bu şeyleri yazmak ve belli bir olayın değişik algılanma biçimlerine bakmak çok önemlidir. Sadece sözcükleri yazmak bile o olaya bağlı duyguları çözer. Biz yorumlarımızla oynamaya gönüllü olduğumuzda seçimlerimizi yeniden inceleyebiliriz. Onları karanlıktan çıkarıp ışığa kavuşturduğumuzda onlar şifa bulabilirler.
Ben Tanrı'nın bir çocuğuyum ve Dünya denen bu yerde olmaya layığım. Ruhun adına, şifamı birlikte-yaratıyor ve titreşimimin değişmesini seçiyorum. Tanrım, kontratımı gerçekleştirebilmem için bilmemi istediğin şey nedir?
Belgin ∞ isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla