Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-03-2007, 03:09 AM   #4 (permalink)
yakamoz
Yüzbaşı

yakamoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1,275
238 Mesajinıza toplam 800 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
yakamoz is a splendid one to beholdyakamoz is a splendid one to beholdyakamoz is a splendid one to beholdyakamoz is a splendid one to beholdyakamoz is a splendid one to beholdyakamoz is a splendid one to beholdyakamoz is a splendid one to behold
Standart İmparatorun Tohumu

Güzel bir hikaye dürüstlüğü sınamakta. Gerçi bazıları fazla dürüst insanlara aptal diye alay ediyorlar gerçi ama... neyse.
Bir anım aklıma geldi gerçi baya var böyle anı da bir tanesi hemen aklıma gelen.

Geçmiş yıllardan birinde işyerinde teftiş vardı. Bakanlık müfettişleri (yaşlı başlı kelli felli beyefendiler otoriteler...)büroları paylaşım yapmışlar bizi de baş müfettiş teftiş edecekmiş.
Teftişimiz başladı.(bu arada ben dairenin gelen evrak kayıt işlerine bakıyorum o zaman) Beyefendi 2 gün boyunca her şeyi inceledi her şey yolunda. Benim kayıt defterini istedi götürdüm rasgele bir sayfa açtı ve parmağını rasgele bir satıra koydu ve bana “Bu evrakı getirir misiniz?” dedi. “tamam” dedim ilgili büroya gittim evrak yok. Baya bir aramadan sonra ilgili memur arkadaş o konu benimle ilgili değil....... bürosuna gönderdim dedi. O büroya gittim durumu anlattım. Aradılar taradılar yok. Yok Allah yok. Herkesinin paça tutuşmuş gibi arıyorlar ben geldim durumu anlattım bulununca evrak gelecek vb. müfettiş biraz söylendi “tamam, tamam ” dedi,başka konulara geçtik neyse akşam oldu mesai bitti çıktık.
Ertesi sabah büroya geldim.( tabi baş müfettişimiz de bizimle başlıyor mesaiye...) Evrak çekmecesini açıp işime devam edeceğim.Edeceğim ama bir türlü açılmıyor çekmece. Baya uğraştıktan sonra açtım evrakları çıkardım masaya ama bir taraftan da merak ettim neden kolayca açılmıyor diye. Çekmeceyi masadan ayırdım çıkardım. Aaaaaaa bir de ne göreyim bir evrak arkaya düşmüş. Suçluyu buldum.O yüzden açılmıyormuş. Aldım elime evrakı bir de ne göreyim dün aradığımız evrak. Ben onu ilgili büroya vermemişim ki akşam kayıt edip çekmeceye koymuşum arkaya düştüğünden büroya da iletmemişim. Hemen elimdeki evrakla soluğu baş müfettişin masasında aldım ve büyük bir sevinçle ve yüzümde gülücükle “evrakı buldum efendim” diye verdim. “Nerden buldun” dedi “masamın çekmecesinden arkaya düşmüş!” O an büroda bir sessizlik oldu. Şef ve arkadaşlar hepsi bize bakıyor.
Bir an şaşırdım. “Ama” dedim “önemli olan bulunmuş olması, evrak benim çekmecemin arka tarafına düşmüş ben düş demedim ki ve saklamadım ki oraya?
Baş müfettiş bir evraka baktı, bir bana: “senin deden de mi doğrucuydu kızım? dedi gülerek.

Değişmeyen Tek Şey Değişimdir
yakamoz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla