Ynt: DÜŞÜNCE NASIL MADDELEŞİR????????? düşünce nasıl maddeleşir?
bunu şimdi bir örnekle düşünelim
örneğin yeni model bi masa ya da sandalye yapmak isteyen bir marangoz düşünün.İster,istediği için düşünür ve önce düşüncesinde sandalyeyi yapar
sonra hemen gerekli malzemeleri temin etme ve işe nerden başlayacağını düşünmeye başlar kafasında çizdiği modeli dış dünyaya aktarmak için bir plan yapar ve planı harekete geçirir ve girer marangozhaneye ve gerekli işlemlerden sonra artık düşünce maddeleşmiştir
daha doğrusu düşünce somutlaşmıştır
bazende canınız çok sevdiğiniz bir yemek ya da tatlıyı çeker yarım saat geçmez bir bakarsınız kocanız ya da aile bireylerinden birisi size o canınızın çektiği tatlıyı getirmiş
bu da düşüncenin somutlaşmasıdır
ama asıl düşünce eylemle somutlaşır
negatif düşünceyi değiştirmenin bir yoluda pozitif eylemdir...
eylemler zamanla değiştiremediğiniz negatif düşüncelerin değişmesine sebep olur..
ee iyide canım ben kendimi hiçbişey yapamayacak kadar kötü hissediyorum diyorsanız
sağ beyninizi çalıştırarak direncinizi yenin
sağ beyinde neyin nesi????
renkler,şekiller,hayaller,müzik işte bunları kullanarak içinizdeki uyuyan devi dürtükleyin :)
hayal eyleme geçirmiyorsa ya negatif blokajlarınız vardır
ya da etkili hayal kurmayı bilmiyorsunuz demektir
eh üzerimdeki 8kiloyu atarken eyleme geçmediğimimi sanıyorsunuz
ama bilinçaltınin desteğiyle oldu bu
o güzl tatlı ya da çikolataları gördüğümde beynimin içinden bir ses adeta hayır diyordu ve beni durduyordu
iç iletişimdeki başarınız dışsal iletişiminizin ve dışsal başarınızın kalitesini belirler
sonuç olarak düşüncenin nasıl maddeleşeceğini bildiklerim doğrultusunda anlatmış oldum sanırım
düşüncenin maddeleşmei için bir yığın anahtar var ve bu anahtarları bulmaya sizi davet ediyorum
bu yazıyı okuyup eh işte ne güzel yazmışsın oradan konuşması kolayda diyebilirsiniz
ya da şu yazıyı okurken dahi değişmeye ve gelişmeye karar verebilirsiniz
çünkü bu kararı sizden başka hiçkimse vermeyecek
eh sizde hayatının iplerini elinize alma zamanı geldiğini fark etmiş olmalısınız
o zaman hiç durmayın just do it... :) |