Ynt: SEVGİYLE MERHABA! hayalayaz travmaların pozitif sonuçlananını yaşatmak harika bir fikirmiş aslında..şimdi daha iyi anlıyorum çünkü bize o acıyı yaşatan olayın ancak pozitif sonuçlananı ile olayı tamamlarsak beynimizde o zaman hesabı kesmiş oluyoruz,işte o zaman nötrleniyor içimiz..pozitif negatifi siliyor gibi..Hipnozda deselerdi ki ''sen bunu yaşamadın,böyle bir olay olmadı..''yani nötr telkin yapsalardı yaşanmadıgına dair bence bu kadar etkili olmazdı..Yani o acıyı yaşatan deneyimi içimizde bağışlayıp gönderemezdik belki..Film güzel ve ilginc..tavsiye ederim ama cok garip bir sonuc cıkıyor en sonunda seyredersen konuşuruz:) belki de bu sonucu psikologlarla da tartışmak lazım gercekte oyle midir diye:)
Ben de kendi sorunlarımın uzun bir süredir farkındayım birçok problemim var açıkça söylüyorum,ağır depresyon,kendine güven eksikliği,sosyal fobi,toplum önünde konuşamama en temelleri..Arkadaşlarıma bunları söyleseydim yakıştıramaz belki beni ayıplarlardı dış görünüşüme bakarak nasıl olur diye..Ama ayıplanacak birşey yok ben kendimin farkındayım..Bu saydığım şeylerin çoğu sonçalıştıgım işyerinde heranlamda yaşadıgım bunalımlar sebebiyle oldu..bilemiyorum anlatmaya da cesaret edemiyorum burada onlardan biri olur mu hele duymaması gereken ve bana 2 sene boyunca hayatta iken herturlu cehennemini yaşatan,ve işimden beni istifa ettiren şu an dibe vurmamın tek sebebi bir insan var..
Ben unutmak için hep diplere gömüyorum bastırıyorum bilmiyorum ne kadar doğru..Bazen patlamalar yaşıyorum bu moralimi en cok bozan ve umdumu tuketen şey,hani unutuyordum hani düzeliyordum diyorum..
Telkinler cok guzel daha ilk gunum ve değişik hissediyorum kendimi,inşallah sabredip goreceğiz...
Kurtuluşa ulaşmak dileğiyle :) sevgiler..
__________________ Bugün, öfkelenme ve endişelenme.
Bugün,şükran dolu ol ve alçakgönüllü davran.
Bugün, işini özenle yap.
Bugün,var olan her şeye karşı nazik ve sevecen ol.
Sabah ve akşam ellerin dua pozisyonundayken yukarıdaki kelimeleri tekrar et ve Reikinin senin ruhuna ve bedenine şifa getirmesi için dua et.
-- Dr.Mikao Usui -- |