Başlıksız Evet bir anda bir çok şeyi yazınca karışık oluyor sanırım. Kitabı illegal şekilde indirdim ama ingilizce kıtlığı nedeniyle okuyamadım. sözlükle de boğuşmak zor geldi. Neyse yine de teşekkür ederim (Askerlikte astlarınız bir emri yerine getirdiği zaman karşılığında teşekkür edersiniz. Ben de askerliğimi subay olarak yaptığım için askerlere bol bol teşekkür ettim. Geçen hafta askerliği bitirdim. Şimdilerde insanlarla konuşurken, alışveriş yaparken veya birisinden yardım alırken çok daha rahat teşekkür ediyorum. Eskiden sadece kuru bir sağol yetiyordu. )
Düzenli yazı yazmak için planlar dahilinde hareket ederek giriş, gelişme ve sonuç gibi temel ilkeleri dikkate almak gerekiyor. Benimki biraz, yok yok fazlaca serbest (grekoromen değil) olmuş. İnsan içindekini bir solukta bir ejderha misali üfleyince böyle oluyor sanırım.
Bu bana teksir kağıtlarının arkalarına içimdekileri yazdığım günleri hatırlattı. Yazıya güzel bir başlangıç. Sonra kızgınlık, öfke, çaresizlikle birlikte hem yazım hızı hem de ifade hızında artış. Sonra sigortanın aşırı yüklenmesinden dolayı yazıda bozulmalar ve takip eden satırların daha kalın ve daha bozuk bir hal alması. Sonunda kalemin atılıp sayfanın bir kitap arasına sıkıştırılması ve walkmenin alınarak şehrin sokaklarının arşınlanmasıyla son bulan bir süreç.
Düşünceler bir bütün halinde kafanızda ama soldan sağa dizince biraz zor oluyor.
Eğitim şart. |