Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-03-2008, 12:42 PM   #9 (permalink)
ssimerenya
Teğmen

Tesekkür: 0
4 Mesajinıza toplam 8 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ssimerenya is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Çizim Yeteneği Olan Çocuğunuz Varsa Ne Yapmalısınız

Merhabalar.Her çocukta resim yeteneği olması gerekmiyor.Ama çalışırsa kendisini geliştirebilir.Ben resim öğretmeniyim sevgili jaunty kaderimiz biraz benziyor ben resme yeteneğim olduğunu çok geç farkettim .Ozamnlar hacettepede muhasebe okuyordum.Hemde hiç sevmeyerek sonra bu yeteneğimi keşfedince resim sınavlarına hazırlandım ve ilk yılımda kazandım.Ben 2003 yılında girdim osene 2000 civarında kişi girmişti.Torpil oynuyo girme diyen çok oldu .Ama ben dinlemedim Ve girdiğimde gördüm ki torpille giren vardı ama sayıları çok azdı.Bu iş yetenek işi olduğu için kişilerin yaptığı çalışmalardan anlaşılıyordu nasıl girdikleri.Muhasebede güzel bir iş ama benim ilgi alanımın okadar dışındaydıki,iki yıl okudum ama aklımda 100kasa 102 banka başkada bişi kalmadı

Sevgili hayal abla benim öğrencilerimin velileride bazen aynı tepkilerle geliyorlar.Elbette her çocuğun resme yeteneğinin olması beklenmiyor.Yada bir ressam gibi resim yapmaları.Bizim amacımız onlara değişik bakış açılarıyla bakabilmeyi öğretmek,kendi hayal dünyalarını tanımalarını sağlamak ve hoş vakit geçirtmek.Ama hepsi aynı keyfi almıyor ne yazıkki.Gayet doğal ilgisini çekmiyor.Ama bizimde bu dersi bir notla değerlendirmemiz gerekiyor .Seninde söylediğin gibi çocuk hiç malzeme getirmiyor,hiçbir şey yapmaya yeltenmiyorsa yapacak bişi kalmıyor

Öte yandan aileler çocuklarınızın yaptığı resimleri eleştirmeyin lütfen siz birşeye benzetmemiş olabilirsiniz.Ama muhakka ki o çizdiği şekilde sizin görmediğiniz farklı birşeyler görmüştür.Yaada bulutlar illa mavi olmak zorunda diil müdahale etmeyin pembe yapsın.Bu onun hayal dünyası.Sağlıklı gelişiminin yaratıcılığının bir parçası .Bu konuda beğendiğinizi ifade ederseniz gelişimine katkıda bulunmuş olursunuz .
Resim yapmak çok ama çok güseldir.Ama nankördür siz onu bırakırsanız oda sizi bırakır.Sanki tüm yeteneğiniz elinizden alınmış gibi o yüzden lütfen bırakmayın kendiniz için.Ve bu dünyaya güsel birşeyler bırakmak için..
ssimerenya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla