Ynt: Defduru'nun Güncesi Geçen hafta cumartesi günü bir eğitim seminerindeydim. Konusu evden yapmayı düşündüğüm işle ilgili. Bir hevesle sabah erkenden kalkıp yollara düştüm. Kızları babalarıyla bıraktım. Oraya vardığımda büyük bir kalabalık vardı. Tanıdık insanlar ve tanımadığım bir sürü kişi. Eğitim vermek için yurtdışından birini geldiğini öğrendim. Bir köşeye geçip oturdum, toplantının başlamasını bekledim. O sırada biraz ilerimde oturan bir hanımla göz göze geldik. İkimizde aynı anda birbirimize tebessüm ettik. Bu tebessüm benim içimi öyle bir aydınlattıki anlatamam. Karşımdaki kişiyi daha önce hiç görmemiştim ama öyle tanıdık geldiki. Sanki benden biriydi, sanki çok uzun süre önce kaybettiğim bir dostum gibiydi.Nereden tanıyorum diye düşünmeye başladım ama bulamadım. Cesaretimi toplayıp yanına gitmeyede çekindim. Neyse toplantı başladı ve konuşması için yurtdışından gelen konuğu davet ettiler ve benim az önce gözgöze geldiğim hanım kalktı. Ben onun türk olduğunu düşünüyordum ama o dünyanın diğer ucundan gelen bir konuktu. Ben kadının anlattıklarını dinleyemedim ve o konuştukça hala onu nereden tanıdığımı bulmaya çalıştım. Ünlü biri değildi benim gibi bir evhanımıydı. Sizede olurmu yeni tanıştığınız birini aslında önceden beri tanıdığınız hissine kapılırmısınız. Bir hafta geçti ben hala nereden tanıdığımı bulmaya çalışıyorum. Eşimde dalga geçiyor benimle "önceki hayatındandır" diyor. Ne dersiniz öylemi acaba ???? dusun dusun dusun
Başka bir deneyimimde sizlerle paylaşmak istiyorum bir ay kadar önceydi. Günde 3 - 4 defa iç ışığıma ulaşma ve içe yerleşme meditasyonları yaptığım dönemdi. Şu aralar bıraktım. Aslında yine başlasam kendimi çok iyi hissediyordum. Pazardan dönüyorum, yürürken etrafı seyrediyorum ağaçlara, bahçe kenarlarındaki süs bitkilerine bakıyorum. Bir anda bişey oldu ne olduğunu adlandıramıyorum sanki bir kapı açıldı ve ben o kapıdan içeri girdim ve çevremdeki herşey daha parlak daha ışıltılı ve muhteşem göründü bana. Kendimi uçuyormuş gibi hissettim. Çok güzel bir duyguydu.Bir kaç saniye sürdü herhalde ama çok hoş bir deneyimdi.
__________________ İnsan inandığına denktir;yapabileceğini düşündüğü kadardır. |