Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-03-2007, 07:54 PM   #2 (permalink)
Umutlu
Üsteğmen

Umutlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 0
58 Mesajinıza toplam 129 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Umutlu is an unknown quantity at this point
Standart Geçmiş valizini boşaltmak yeni yolculuklara hazırlıktır.

Bu valizi boşalmak ne güçtür ne can yakıcıdır benim gibiler için.Bir iç savaş nedenidir.Bir yanın bırak artık bırakta mazinin o sararmaya yüz tutmuş yapraklarından biri olsun der ;bi yanın küçük bi çocuğun oyuncağından vazgeçemeyişi gibi direnir onları canlı tutmaya beyninde.Bu savaş uzun bir zaman alır ruhunun derinliklerinde.Sanki o anılarımı bırakırsam biraz eksik,biraz yalnız ve birazda çıplak kalıcam.Bırakmassamda gün be gün beni eksiltecek,beni yalnız kılıcak...Tuhaf bi duygu hatırladıkça canının yanması yandıkçada hatırlamaya devam etmen ve hatta zaman zaman yüzünü güldüren,mutlu eden.Ruhunda kiracı gibi değil,onun sahibi olmuş anılarsa eğer o valizi dolduranlar uzunca bi süre gönüllüsündür bu valizi taşımaya.Taşıya taşıya yorulmaya başlar yürek te,ruh ta,beyin de.Artık zamanı gelmiştir vedalaşmanın.Her birini özene bezene sarıp sarmalayıp kutulara yerleştirirsin uzunca bir süre hiç açmamacasına.Sonra kutularında kapaklarını sıkıca bağlarsın ve görülmeyen raflarına yerleştirirsin beyninin ki en kırılgan anında kolayca gözün ilişmesin,elin gitmesin diye...İlk zamanlar bir kısır döngünün içinde debelenip durursun.Öyle bi yer etmiştirki sende yokluğunun ağırlığı altında ezilir yürek.Sakladığın yerlerden çıkartıp oturtmak için baş köşeye müthiş bi istek yükselir içinden.Gözlerin,ellerin arar;dilin söyler durur.Gözlerinede,ellerinede,dilinede,yüreğinede hakim olmak zorundasındır.Sabredersin ve zaman yeniden ruhunun dizginlerini eline verir.Git gide daha az raflardan iner olur o kutudakiler.Alışırsın böyle yaşamaya yenilerini biriktirirsin onlar için yer açmaya başlarsın artık ama asla unutamazsın.Yer etmiştir sende.İclal Aydın'ın dediği gibi "anılardan çıkmıyormuş meğer ömrümden çıkanlar...Gece ve yıldız gerekmiyor anımsamak için sırtımdaki sızıyı.Duyduğum yerde o şarkıyı doluyor kesip attığım ,sildiğim ,yok saydığım boşluklar...ve tarih tutmuyor şimdi yeni alışkanlıklar..."Şimdi hayatım mı hafifledi,ruhum mu hafifledi, yoksa yüreğim mi bilmiyorum.Sadace arkama daha az bakarak yürümeye çalışıyorum,hepsi bu işte.