01-04-2008, 12:57 PM
|
#4 (permalink)
|
Administrators ♥Ozlem Şahin ♥
Tesekkür: 13,842
2,276 Mesajinıza toplam 13,392 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: saç dökülmesi merhabalar..
bunun için özel telkin yapılabilir.. atakan beye özel mesaj atarak bilgi alabilirsiniz..
hayal ablamın söyleyeceklerine ilaveten ;
saç beyazlamasına karşı yöntemler
saç beyazlamasını önlemek mümkün mü ?
bu konuda bir araştırma yaptık.saçların beyazlamasını engellemek için uygulanabilecek birkaç yöntem varmış.tamamen doğal olanları eklemek istiyoruz.tecrübe etmiş olanlar faydasını görmüşler.
saç beyazlamasına karşı işte yöntemler:
100 gram çitlenbik yağı ( menengiç yağı ) diyede adlandırılır
20 gram ısırgan otu yagı
50 gram çörek otu yağı
10 gram kişniş yağı
10 gram limon yağı
10 gram adaçayı yağı
cam bir şişede karıştırıp haftada iki kez saçlarınıza friksiyon şeklinde bir-iki yemek kaşığı yağ karışımı ile masaj şeklinde uygulayın en az 2 saat bekleterek yıkayın.
dr. belma bayraktar, son yıllarda saç dökülmesini ve hasarını düzelten, doğal saç renginin korunmasına yardımcı olan keratin içerikli ağızdan alınan destek tedavi ürünlerinin de kullanılabileceğini bildirdi. bayraktar, bu maddelerin 3-6 aylık kullanımı sonrasında saçlarda son derece olumlu sonuçlar elde edildiğini vurguladı. deriye uygulanan mezoterapi yöntemiyle de saç yaşlanmasını daha da yavaşlattıklarını anlatan dr. bayraktar “saçlı deriye uygulanan mezoterapi işlemi ağrısız olup, haftada bir 5 seanslık tedavi çoğu kez yeterli gelmektedir” dedi.
bu yazının devamını aşağıda vereceğim linkte bulabilrisin.. http://www.hayatimdegisti.com/forum/...r-t5594.0.html
birde saçlar ile ilgili olarak olumlamalar yapabilirsin..
saç:dayanıklılığı temsil eder.gergin ve korku dolu olduğumuzda sıklıkla omuz kaslarında başlayan katılaşma,başımızın tepesine hatta göz çevresine kadar yaılır...saç,saç kökleriyle beslenir.kafa derimizde gerginlik olduğunda sıkılmaktan dolayı saç nefes alamaz..ölür ve dökülür..
gerginlik sürüyorsa,kafa derisi gevşeyemez.saç kökleri sıkıştırdığı için yeni şaç büyüüyemez.sonuç kellik.
gerginlik güçlü olmamaktır.gerginlik zayıflıktır.gerçekten güvenli ve güçlü olmak demek,sakin,dengeli ve huzurlu olabilmektir.bedenlerimizi daha çok gevşetmeliyiz saç derimizi de..
(sakin gevşek huzurluyum..güvendeyim.kendime güveniyorum..kendimi seviyorum
bu yazının devamına da bu linkten ulaşabilirsin.. http://www.hayatimdegisti.com/forum/...i-t5677.0.html
birde benim kullandığım bir yönten var..
aktarlarda satılır; yılan yağı diye .. bununla saç diplerine masaj yap.. çam terebentin yağından al.. bunuda şampuanının içine ilave et
şampuanını kullanırken çalkalamayı unutma..
şampuan seçimlerindede bitkisel olanları tercih etmek lazım.. ve saçlarımızı yıkarken en fazla bir fındık büyüklüğünde kullanmamız gerekir..
fazla şampuan kullanımı saçları yıpratır..
normaldede saç diplerine masaj yap.. oradaki kan dolaşımının hızlanmasını sağla..
gün içinde aklına geldikçe dairesel firüksiyonlar yaparak kafa derini hareketlendirmiş ol..
sevgiler..
__________________ ben mevlana değilim, insan ol öyle gel..
|
| |