Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-04-2008, 10:27 PM   #9 (permalink)
aysunt
Guest

Standart Ynt: NASIL KAZANDINIZ?????

merhaba,
benim ortakul matematiğim çok zayıftı. lise 1'de bu açığı kapattım. sadece okul derslerine çalışarak. lise2'de dersaneye gittim, daha çok kimya ve fizik üzerine yoğunlaştım. az çalışıyordum ama düzenli.
lise sonda ise ortalama 2-3 saat. bazen 5 saat çalıştığım da olurdu ama hiç çalışmadığım günler de olurdu. soru sayısına gelince haftada ortalama 600-700. daha fazla değil
okul sabahtan akşama kadar olduğundan çok yoruluyordum ve vakit kalmıyordu. ayrı bir çalışma odası olmadığından (özellikle kışın) evdekiler dizi..vs. izlerken ben uyurdum. biraz dinlendikten sonra kalkar çalışırdım. hiç bir şey yapamadıysam bile ertesi sabah erken kalkıp en azından 1 saat çalışmaya gayret ederdim. yoksa vicdanım rahat etmezdi. ben ilk 1000'e girmedim ama okuduğum bölümden memnunum. ilk 5000
önemli olan konuyu anlamak ve zamanla yarışabilmek. benim çalışırken en çok dikkat ettiğim şey konsantrasyondu. yani 2 saat çalışırdım ama verimli olurdu.
ve hep kendime "kazanmak zorundayım. başka bir ihtimal yok.kazanacağım" derdim.
bence inan ve düzenli çalış yeter. bir yerde okumuştum hoşuma gitmişti "önemli olan hayatı kazanmak. sınav kazanmak için hayatından sağlığından olma"