Cevap: kıyıda-arayış hiç bitmez mi? Bir haftadır allerjik astımın artması sonucu rahatsızım.Bu şehre gelmeden önce böylesi bir rahatsızlığım yoktu.Karasal iklimlerde yaşamıştım şimdiye dek.ya ondan,ya da psikolojik.
Sanırım bu haftayı kendime gelmekle geçireceğim.Siteyi dolaşıp yazıları okurken binbir düşünce üşüştü beynime.Mertonun hedefleri belirlemekle ilgili açtığı konuya takıldım.Benim hedefim var mıydı?İki üç aydır kilo verme konusunda hedefler belirliyordum.Ama aceleci davrandığımı biliyordum.Ne zamanki eşofman ve ayakkabı alıp egzersiz yapmaya niyetimi belli ettim,aldığım ilaçların azalttım ya da bıraktım (Benimki yemek severlikten değil ilaç etkisinden kaynaklanan bir kilo sorunuysu) gerisi geldi.) Birşeyler için hedef belirlemeden önce geçmişten,sorunlardan mı kurtulmak gerekiyor acaba?
İşte böyle özellikle hipnoz eğitimiyle ilgili yazıları okudum.Kendim hakkında düşündüm.Gemçliğimin ne kadar desteksiz geçtiğini hatırladım.
Acaba şimdi öğrencilerime sık dokunma,cesaret vermeye çalışma isteği o deneyimlerimden mi etkilendi?O zamanlar annemle anlaşamadığımı düşünürdüm.Ama yıllar sonra aslında babama karşı negatif duygularımı gördüm.Adam bana ne yaptı?İyi bir şeyler yaptığımda övmedi,kendi de kabul eder pasif birisidir.Bu tavırlarını bize öyle benimsetti ki adım atmak yerine elimizdeki ile yetinmeye çalıştık.Açıkta kalma,parasız kalma korkusu aşıladı.Evet bunları bilerek yapmadı.Ama ben hala bu duygularla uğraşıyorum.Babamın bana bırakacağı tek miras bunlar işte.Evet benim kendi ayaklarım üzerinde durmam için uğraştı.Ama bunu o derece eleştirel yaptı ki şükran duyamıyorum.
Ve geldiğim nokta.Depresyon sonrası ailemin olduğu şehre geldim.Ekonomik olsun diye şimdi onlarla yaşıyoruz.Misafir gibiyim.Bir odam bile yok.Allahtan eskisi kadar karışmıyorlar.Yaşamak istediğim hayat bu değil.Yıllar önce annem sorardı bizlere:Bize bakacak mısın ilerde?Abim kardeşim garanti verirlerdi.Bense hayatımı yaşayacağım derdim.(Ne hayat yaşadım ama!)Şimdi onlar arada bir ararlar.Bense boşandığımdan beri onlarlayım.
Belki hayatıma çeki düzen vermeyi hedefleyebilirim.Nereden başlayacağımı belirlemem gerekecek.(Geçmişe dinmek gözlerimi yaşarttı,ama umutlandım sonra.) |