Ynt: İNCE BİR AYRINTI mehmetciğim
maalesef kişisel gelişimle ilgili kitapların neredeyse tamamı yabancı yazarlar tarafından kaleme alınmış, bizim kalemlerimiz toplumun tepkisinden korkarak yazmaya korkuyor...çünkü yazanlar ya tam gerçeği yazmıyor, yada yazdıklarını inkar ediyor bunu en son muhammet bozdağda yaşadık..yazdıklarını ayetlere dayandırarak yazmış fakat aldığı tepkilerden sonra yanlış yaptığını söyleyerek inkar yoluna gitti..kişisel gelişim yolu kaymağı bol olan bir pasta..oda bu pastadan payını almak isteğinin verdiği hızla 4-5 kitap yazdı, alacağını hala alıyor, çünkü kitapları tükendikçe basılıyor..
benim hayatım defolu,
ben yaradanın böyle defolu bir hayatı, yarattığına inanmanın ona küfür ve onu inkar olduğunu düşünüyorum..aklımız var fikrimiz var, kişisel gelişim hakkında yazılan kitapları itelemek yerine, kendimize uyarlamanın daha iyi olduğu kanaatindeyim..deep peat konusundada "Böyle sorunlarla dolu bir dünya yarattığı için Allahı affediyorum”,cümlesi var, evrenin mükemmelliğini göre göre, allahın dünyayı defolu yarattığını düşünmek, allahı affetmek kimin haddine? yazar da senin benim gibi bir insan yanlışlık yapabilir, ( ha kime göre yanlış kime göre doğru buda tartışılır ) yazar böyle yazdı diye bu cümleyi birebir kullanmak zorunda değilim..bu cümleye gelinceye kadar, yapılan çalışmanın amacına bakarım..çalışmanın özü affetme duygusunu, düşüncesini öne çıkarmaktır, bu noktada cümleyi, inançlarıma daha uygun bir hale getiririm, " dünyayı bu kadar sorunlarla dolu olduğu için affederim..derim ve sonucuda alırım
aslında, bir insandan gördüğümüz kötülük karşısında, BUNU BANA NASIL YAPABİLDİ ONU ASLA AFFETMEYECEĞİM DEDiĞİMİZDE..allaha isyan ediyoruz..bu cümleyi yüksek sesle söylerken, içsel olarakta allaha, BUNA NASIL İZiN VERDİN DİYE HESAP SORUYORUZ...
kendimize bakıyoruz..biz ibadetimizi doğru yapmaya gayret etmişiz, allahın emirlerine uygun yaşayarak, kimseye kötülük etmemişiz.vs. ama hayatını hiçte uygun yaşamayan bir başkası bizden daha iyi durumda..bu durumu alın yazısı olarak algılamak, kadere rıza göstermek yerine neden diye soruyoruz.( yani içsel olarak allaha hesap soruyoruz, ben senin istediğin gibi yaşıyorum ama, seni asla umursamayan o, kulun benden daha iyi durumda, BUNA NASIL İZİN VERDİN? ) bu liste böyle uzayıp gider..düşüncelerimize dikkat ettiğimizde, eylemlerimizin, söylemlerimizin..ve inançlarımızın sürekli bir çatışma halinde olduğunu görürüz.. kriz zamanlarımızda allah korkusu vız gelip tırıs gidiyor,bir yandan, yaşadıklarımızın geçip gitmesi için çareler ararken, diğer yandan, korkularımız yüzünden sorularımız ve sorunlarımız içinde boğulup
kalıyoruz, bilinçaltının gücü, ve buna benzer kitapları okuduğumda, bilinçaltımın bir ilah olduğu hiç aklıma gelmedi, sadece sevindim..hayatımı, defolu bir hale getiren insanların, yaptığı hasarı düzelme yeteneğini bana verdiği için allaha şükür ettim..bu gün yaradanın varlığına inanmayan insanlar bile yüce bir gücün varlığını kabul ediyorlar..biz bu güce allah diyoruz..başkası başka bir isimle anıyor.hepimiz bizden üstün bir varlığın olduğu noktasında birleşiyoruz...bu noktada inkar, veya kendini herşeyin üstünde görmek diye bir düşüncenin varlığından bahsetmek, veya buna inanmak yanlış..kitaplarda okuduğumuz telkinleri ve onaylamaları özüne ulaşacak şekilde değiştirmek bizim insiyatifimizde..ve aramızda bunu yapan çok.. bilinçaltı ile edindiğin bilgilere yaradanın sana nasıl bir hediye verdiği düşüncesiyle, yaklaşırsan, daha iyi sonuçlara ulaşacağını düşünüyorum..yaradana göre tabiiki aciz olduğumuzu kabul ediyoruz..eylemlerimizi hepimiz kendi inancımıza göre dualarımızla desteklemeye çalışıyoruz..yaradan kadar yetenekli olduğumuzu düşünseydik..bu kadar çok sorun altında boğulup, buraya toplanmazdık..içinde bulunduğumuz durumlardan çıkmak için bu kadar çok yol aramazdık denemezdik, .evimizde aynı allahın dediği gibi OL diyerek herşeyin oluşmasına çalışırdık...
burada, kişisel gelişim yolunda ilerlemeye çalışıyoruz..aramızda her türlü inançtan insanlar var..herkes öğrendiğini ve uyguladığını kendi inancıyla sentezlemenin sorumluğunu taşıyor..ve bunu burada tartışmak yerine, kendi içinde hallediyor veya bu cevapları başka platformlarda arıyor ve buluyor..
saygılı sevgiler |