Cevap: Mesut'un Günlüğü Yine yeni bir gün.Kalkıyorum yatağımdan saata bakıyorum saat 7 yi 3 geçiyo.Yatmak yerine kalkıyorum.Dışarı çıkıyorum.Hava çok güzel.İnsanı rahatlatıyor.Bir taraftan yürüyorum bir taarftan insanlara bakıyorum.Kimisi işyerini açmakla meşgul,kimisi temizlik yapıyo,kimisi işe gidiyor.Bir koşturmaca var.Bir hareketlilik var.Kuşların sesleride kulağıma gelmiyor değil.Bu düşünceler içinde kendimi sahilde buluyorum.Geçirdiğim yılları düşünüyorum.Ne kadar hayatımda keşkeler birikmiş.Ama aslında bu haaytı kendim seçtiğimi görüyorum.Kendi kendime öğütler veriyorum.Bir bankın yanında duruyorum.Oturuyorum orda.Denize bakıp dalıyorum.Hafif dalga var.Martılar uçuşuyor.Yine düşünceelr içindeyim.Sürekli insanlar geçiyor.Genelde eşofman giymiş kadınalr.Onlarda zayıflamakla meşgul.Kimbilir yine kimin dedikodusunu yapıyorlar :)) Düşünüyorum ne yapmalıyım ki hayatıma bir renk getiriyim.Öncelikle iş bulmalıyım.Ama bu krizde iş bulmak zor.Geçenlerde kaç yere başvurdum başvuru formu bile doldurmadılar.Buda biraz umudumu kırdı.Hala baba parası yemek çok koyuyor.Bende kendime bir haayt kurmak istiyorum.Hayallerimin olmadığını hayaatım değişti sitesine üye olduktan sonra anladım.Ben boş boş yaşıyormuşum.Beni hayat nereye sürüklerse bende oraay gidiyormuşum.Hayallerim denizin dibindeymiş halbuki çocukken ne hayallerim vardı.Büyüdükçe haayllerim batmış.Bende o sıradanlığın içine sürüklenmişim.O sürü içinde yaşıyan insanların içine girmişim.Sonra siteye üye olmamla beraber kendimi geliştirmeye adadım.Şimdi denize bakıyordum.Hayallerimi resmediyordum.Hayallerim denizde su yüzeyine çıktığı hayal ediyorum.Yüzüm gülmeye başlıyor.Aslında hayatı zorlaştıranın kendimiz olduğunu görüyorum.Herşey kendine güvenle alakalı.Kendine güvenen bir insan,kendine inanan bir insan iyi yerlere gelmesi hayatta mutlu olmasının kaçınılmaz oluşunu görüyorum.Ben haayllerim için hayata bağlanmalıyım.Bir insan yüzünden hayatı mahvetmek çok saçma geliyor.Acıyı uzatanın kendim olduğunu görüyorum.Benim hayatta istediğim kişi o değil.O zaman onun için üzülmke niye.Sen iş bul hayatına bak o doğru insan bir şekilde karşına çıkacaktır diyorum.İçim huzur doluyor.Eve gidince bir kaçyere daha başvuruyim.belli mi olur.Hayat süprizlerle dolu.Hayatı güzel kılanda belkide bu.İçim bugün huzurlu.Kalkıyorum banktan.Evime doğru yol alıyorum...Yine yeni birgün.Düşünceler farklı,umutlar içinde gözden kayboluyoruym... |