Ynt: 20 ülkeyi bulun
Yi(NEPAL)tosuz gelmiş, bir de (PERU)k takmış.Gelir(KENYA)nında bilgisayarını da getirmiş. P(İSVEÇ)apaçul bir durumda.
Sa(FRANSA)rısı bir yüzü var. Ka(FAS)ının i(ÇİN)de kim bilir ne tilkiler dolaşıyor. Vaktinde üç (ROMANYA)zan adam bu mu? Zaman dün(KÜBA)şarılı adamdan geriye ki(ŞİLİ)ksiz bir v(İRAN)e b(IRAK)mış. Şimdi bir san(ALMANYA)k, tam(BİRMANYA)k. Saçma sa(PANAMA)çlar peşinde koşuyor. (BENİN)sanları severim ama insanlar ayağını yor( GANA)göre uzatmalı. Davul bile dengi den(GİNE) çalar. Kim bilir ka(ÇAD)am böyle(SUDAN) sebeplerle ziyan oldu."
NEPAL- PERU-KENYA- İSVEÇ-FRANSA-FAS-ÇİN-ROMANYA-KÜBA-ŞİLİ-İRAN-IRAK-ALMANYA-BİRMANYA-PANAMA-BENİN-GANA-
GİNE-ÇAD-SUDAN
BENİN cumhuriyeti..afrika ülkesi ESKİ ADI= DOHOMEY ne eski nede yani adı ban bir şey ifade etmiyor..BENİN gözüme ilştiğinde salak diye diye arattım nette..gerçekten varmış..aynı şekilde GANA'YI arattım oda bir devletmiş..benim coğrafya çalışmam lazım..okuldaykende sevmezdim..
GANA=batı afrika ülkesi. aynı şekilde GANA'YI arattım oda bir devletmiş..benim coğrafya çalışmam lazım..okuldaykende sevmezdim.. |