14-04-2008, 07:05 PM
|
#8 (permalink)
|
Paşa Site Kedisi
Tesekkür: 650
976 Mesajinıza toplam 3,858 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: Felçli hasta bakımı ipuçları Alıntı: tatlıcadı Nickli Üyeden Alıntı
merhaba yaklaşık 2 ay önce canım babam beyin kanaması geçirdi bunun sonucu olarakta sağ tarafında felç kaldı konuşamıyor evimize döneli 15 gün oldu bakımı için bir şirketle anlaştık ama ruhen bitmiş durumdayım ilaç içmeyi yemek yemeyi reddediyor psikolojisi için bir ilaç verdi dr u ama ne fayda hiç bir değişim yok nasıl davranacağımızı ne yapacağımızı bilmiyorum varsa buna benzer bir durum yaşayan yada yaşamakta olan lütfen bana yardım edin ağlamanın ve üzülmenin sonucu asla değiştirmeyeceğini haftalar önce anladım ama çok tecrübesizim nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum v ağla | öncelikle babana acil şifa diliyorum ttalıcadı kardeşim .
öncelikle bana doktorların baban için ne söyleiğini anlatmanı isteyeceğim baban kaç yaşında ayrıca
benim annemde sağ tarafından felçli olarak konuşma ve yeme merkezi de etkilenmişti öyle yaşamını sürdürdü ama babandan daha ağırdısanırsam .bir nevi bitkisel hayttı bizimkisi.
Bir bakım şirketi derken bu işte gerçek anlamda deneyimlilermi ? bu konuyu çok iyi araştırman lazım
babanla hergün her fırsatta konuşmanı durumunun geçici olduğunu sölemelisin gayretle iyileşeceğine inandırmalısın hayata tutunması için bir sebep bulmasına yardım etmelisin ona ihtiyacın olduğunu anlamalı.
sanırsam çalışıyorsun ki bakımı ile ilğilenemeiyorsundur ellerini kollarına jimlastik yaptırmalısın ki kireçlenme olmasın vücütta her saat başı yatış pozisyonunun değiştirmelşisn ki yara açılmasın hergün sabunlu ılk tülbentle tüm vucudunu silip temizleyin kremle her yerini (hafif nemlemdirici kremle) masaj yapın bol su içirin tuvaletini sonda ilemi yapıyor yoksa bezmi bağlıyorsunuz büyük tuvaletine çıkış durumu nasıl
o şimdi çökmüş durumda konuşamadığı için ayrı yıkım felç için ayrı yıkım
sol elinle kalem kağıt tutyorsa yazarak derdini anlatsın yada sen sor o gözlerini kırparak evet yada hayır desin iletişimi canlı tutmalısın bir odada trek edilmememli sizle aynı odada bulunsun yada siz onla oturun gece tek yatsın haifi bir ışık açık bırakınki korkkar çünki
şimdilik aklıma gelenler bunlar sen sor ben sölerim kardeşim lüütfen çekinme
__________________ asi,hırçın,hür,asabi,küstah |
| |