Ynt: Telkin İçeriklerini Okudunuz mu Anketi Benim telkin icerikleri ile ilgili bir sorum olacak. Daha once bu forumda benzer bir soru sorulmus ama aciklayici bir cevap bulamadim. Özellikle Atakan bey bu konuda bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim.
Icerikleri hem anlam hem de cümle kuruluşu olarak olumlu olup olmadıkları yönünde inceledim.
Bugüne kadar duyduklarım ve okuduklarımdan anladığım kadarıyla bilinçaltı olumsuz kurulan cümleleri doğru algılamıyor. Mesela bir kişiye 'korkma' dedigimizde bilinçaltı korkmak fiilini algılıyor ve bu kişinin korkmasına yol açıyor. Bunun yerine sakin olmasını söylemek daha faydalı oluyor. Yada 'sigara içmiyorsun' cümlesi yerine 'sigarayı bıraktın' cümlesinin kurulması gerekiyor.
Bu açıdan 'topluluk karşısında konuşma', 'suçluluk', 'erken uyanma' telkinlerinin içerikleri gayet iyi hazırlanmış. Olumsuz bir cümle bulamadım.
'Kendine güven' telkini hem anlam hem cümle yönünden çok iyi hazırlanmış sadece tereddütte olduğum bir cümle var, aşağıda iletiyorum. 'Sosyallik artırıcı' da da aynı şekilde cümle olumlu bitiyor olumsuz fiil cümle içinde.
Ancak ego güçlendiricide doğrudan olumsuz ekle biten cümleler geçiyor.
Tüm cümleleri aşağıda iletiyorum:
Ego güçlendirici: kolayca depresyona giremeyeceksin // bundan böyle kendinin ve karşılaştığın karşılaşacağın zorlukların üzerinde bu kadar durmayacaksın… // … başarısızlıktan korkmadan… sonuçlardan korkmadan… lüzumsuz kaygılara kapılmadan… hiçbir şeyden tasa etmeden
Kendine Güven: Zihnin senin rehberin ve sende değştiremeyeceğin şeyler için endişelenmeyerek onun rehberliğine karşılık veriyorsun.
Sosyallik artırıcı: Simdi ögreniyorsun...diğer insanlarin onunde konusurken hic bir korku duymamayı // ve şu anda aşağılık duyguları hissetmeksizin...eşit koşullarda insanlarla tanışabiliyorsun //
Bu cümleler bizde ters bir etki yapabilir mi? Mesela 'zorlukların üzerinde durmayacaksın' cümlesi zorlukların üzerinde durmamıza yol açabilir mi?
Atakan beyin ve bu konuda bilgi sahibi olan tüm arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler... |