Alıntı:
tatlıcadı Nickli Üyeden Alıntı
ben suçluluk dinlemiyorum daha doğrusu dinleyemedim yanlış olmuyodur umarım sadece kilo +ego dinliyorum acaba dinlemem gerekiyormu "suçluluğu" 1 kere denedim çok gerdi beni |
Tatlıcadı, Atakan Beyin neredeyse her konuda belirttiği birşey var ki; ilk iki hafta ego+suçluluk dinlenmesinin önemi... Suçluluk birçoğumuzun önemsemediği ama bilinçaltımıza yerleşmiş bir duygu. Sınavda başarısız olmanın bile altında yatan şey, kendimizi gerektiği gibi çalışmadığımız için suçlamak olabilir mesela... İşte bu yüzden önemli bu telkin. Eğer belirgin olarak suçluluk hissini farkındaysak daha uzun süre dinlemekte yarar var diye düşünüyorum. Ama böyle bir hissimiz yoksa yada farkında olmamamız ihtimaline karşı bile ilk iki hafta dinlenmesinde fayda var. Daha sonra istenirse tamamen çıkarılabilir (ki bu taktirde bile belirli periyotlarda dinlenmesi tavsiye ediliyor) ve yerine başka telkinler kullanılabilir. Ben o yüzden iki hafta yoğun dinledim daha sonra tekrarlarıyla birlikte toplam 17 telkin bulunan listemde, sadece 1 tane suçluluk bıraktım.
Senin rahatsız olman mevzusuna gelince; Bu siteyle tanıştığımdan beridir yaptığım gözlem sonucunda mantığım şunu diyor bana; Eğer gerçekten ötelediğimiz derinlere attığımız bir duygu hakkında telkin dinliyorsak (mesela suçluluk duyduğumuzu farkında bile olmadığımız bir konu varsa ve suçluluk dinleniyorsa) bu durumda bu müziklere karşı vucut daha çok tepki veriyor. Senin yaşadığın şeyinde böyle birşey olduğunu düşünerek farklı müzik alternatiflerini deneyerek en rahat dinleyeceğin suçluluk telkinini seç ve başlangıçta zorda olsa dinlemeye devam et derim.
Tabiki bu benim yorumum, üstatlara sormak lazım birde