Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-04-2008, 08:47 PM   #10 (permalink)
comte
Moderator

Tesekkür: 3,394
828 Mesajinıza toplam 4,500 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
comte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond repute
Standart Ynt: Neler yaşıyorum ve baş agrım

Teşekkürler cece İltifatın İçin.

Saplantılarla çok boğuştum zordur uğraşması. Onları yokmuş gibi farzedemeyiz. Üstüne gitmek en iyi çözüm. Özellikle sosyal fobi rahatsızlığı, farklı gruplara katılarak, her gün yeni insanlarla tanışarak, değişik ortamlara girip çıkarak, bol bol her insanla muhabbet ederek aşılması mümkün olan geçici bir rahatsızlık aslında. Bunları yaptıkça kendine de güvenin artacaktır. Çok rahat davranıp rahatça konuşabildiğini göreceksin zamanla. Ben de önceleri çok utangaçtım. Başkalarıyla konuşurken çok utanırdım. Karşımdaki insanların kusursuz olduğunu sanırdım. Ama aslında onlar da çok bariz hatalar yapıp tekrar düzeltiyorlar konuşurken. Hata yapma hakkı tanımalısın kendine. Sadece konuşurken değil, otururken yürürken, bir toplulukta dinlerken bile herkesin kendini takip ettiğini ve her an hata yapıp rezil olacağını düşünür durursan bu olacaktır zaten. Çünkü düşüncelerinle bunu kendine çekmiş oluyorsun. O an ki konuya odaklanabilirsen kendinden biraz da olsa uzaklaşırsın. Davranış terapileri bence güzel bir çözüm. Arkadaş grubunu da genişletmiş ve değiştirmiş olursun böylelikle.

Ya ümit sizsiniz, ya ümitsizsiniz. Doktor veya uzman sana bir yere kadar yardımcı olacaktır. Yönlendirecektir. Ama iş sende bitiyor. Dertlerini de mutlaka birileriyle (seni anlayıp destek verebilecek) paylaş, içine atma. İnşallah her şey zamanla yoluna girecektir.

http://www.sosyal-fobi.com/?module=pages&SID=18

Bu linkte güzel bilgiler var. Yardımcı olabileceğini düşünüyorum. Ayrıca ağız kokusuyla ilgili sorunun için de aşağıdaki linkte güzel bilgiler var. Bi incelemeni tavsiye ederim.

http://www.psikonet.com/konu.asp?kid=193

Her Şey Düzelir Merak Etme Cece. Biraz zaman, inanç ve azim Her şeyin İlacı...

Sağlıcakla..
comte isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla