karanlıkta yalnız kalmak!!! Korkunc bilinmeyendir. Korkunc ibrettir.
İnsanlar neden bir şeyi eleştirmek için ille de karşı tarafta olunması gerektiği kanaatinde acaba?
Benim bir şeyi yapıyor olmam onu eleştirme hakkımı ortadan kaldırır mı?
Yanlış olduğunu düşündüğümüz ama devam ettiğimiz şeyler yok mu?
Beni korkunc yapan da bu. Ben herşeyi eleştirebilme gücüne sahibim. Ben doğru değilim. Herşeyin en iyisini bilen de değilim.
Bir iki saat oyun dediğin gibi boş vakit doldurma hobi gibi şeyler görünebilir.
Kimse 20 saat mesai ile kafadan giriş yapmıyor. Bilmiyor musun cazibesini, seni avuçları arasına alışını?
Yıllarını diablo cs, half-life, nfs, gp500, desert combat, starcraft, vb. oyunlarla geçirmiş birisi var. Her etaptan geçmiş oyun dünyasının. Masum hikayeler değil bunlar. İki saatlik olmaması için zaten üreticiler oyunların cazibesini arttırıcı level lar, net karşılaşmaları kuruyorlar.
İnternet cafelerde nasıl ar-ge çalışmaları yapıldığını görmüyor musun?
Etrafındaki insanların nasıl bozukpara olup da hayatlarını harcadıklarını görmüyor musun?
Sen ben kaptırmadım kendimi diyorsan "helalin var" derim.
Ama her sıkıldığında hayattan kaçmak istediğinde, sorumluluklarınla başa çıkamadığında o büyülü ortamın içine girip kaçışa yönelme riskinin olduğunu biliyorum.
Abartma benim gibi korkunc ların işi ama sana garanti verebilecek birisi var mı diğer insanların sorunları karşısında bilgisayarda kaybolmayacağının?
uyuşturucunun azı var mı? beynin uyuşmuyor mu? jöle kıvamına gelmiyor mu? geceleri 3-4 saat boyunca yatağında dönüp vicdan muhasebesinden çakıp bilgisayarı açıyor musun?
Hayır mı? Güzel. Ama potansiyelsin.
hala oynamıyor muyum? Oynuyorum. saatten bağımsız. çelişki mi korkunc mu? eğer bu aşamalardan geçtiysen ki eğer iyi bir oyuncuyum diyorsan geçmişsindir ya da affına sığınarak gamsızsın diyorum.
Gelelim kanser edici konulara. Ben istemez miydim babam ben her 10 aldığımı veya her takdir aldığımı söylediğimde benimle ilgilensin, beni dolaştırsın, beraber gezelim -hani şu amerikan filmleri var ya özendiğimiz-, benim arkadaşlarımla basketbol oynamamı seyretsin ve benim de televizyondakiler kadar iyi basketbol oynadığımı görsün, benim suskunluğumun efendilikten olmadığını anlasın.
Ben karşı çıkıyorum o programlara bahsedilen bahsedilmeyen. o yüzden burada yazıyorum. Bakma sen sululuğuma. sitenin uğraşısı ne üzerine?
Ben kimseye hayatı öğretmeye kalkışamam tabi ki. sadece yaşadıklarımı, öğrendiklerimi veya bünyemin reddettiklerini doğru yanlış demiyorum. bir doğru yoktur. burada bir şeyler öğrenme maksadıyla. yoksa ben de hayri pıtır forumlarından hayri pıtır şöyleydi böyleydi derdim. ama hiç izlemedim hayri pıtırı. açıklayanları da dinlerim. çünkü bana anlatacakları bir şeyler vardır filmin uçan süpürgelerinden başka. o da bu sitede olduğu için.
Oyun film tartışması kesinlikle yapmam. çünkü benim oyundan öğrendiklerim de çoktur. filmlerden de. ikisini de toplasan bana mühendis olma yolundaki kilometrelerde hiç bir faydası olmamıştır. ama insanları tanımaya çalışmışımdır insanlardan kopuk. (Mühendis olmak istiyor muydum, insanları tanımak neden gerekli, yaşamak istiyor muydum bunlar ayrı)
Filmlerin kötü yanlarının oyunlardan daha az olmadığını bildiğim gibi oyunların doyuruculuğunun da filmler kadar olduğunu biliyorum.
Ben kaale almıyorum sanatçıyım elitim biliyorum fesefesini. Bunun kararını sen verirsin.
Doğru olduğunu bilirsin ve yaparsın.
Doğru olduğunu bilirsin ve yapmazsın.
Yanlış olduğunu bilirsin ve yaparsın.
Yanlış olduğunu bilirsin ve yapmazsın.
Dört cümledeki kadar basit. Herbiri de bir o kadar derin.
Arkadaşım, andan, mekandan, şartlardan bağımsız yapılan yorumlar sadece kuru yorumlardır. Yaşayan bilir, yaşamakta olan bilir.
Ben karşıda değilim ama eleştirme hakkımı da kullanıyorum. Seni, başkasını, grubu ama en başta kendimi. Zaten sorunlu olmasam ve bir uğraşı peşinde olmasam ne sen bunları yazmış ne de ben cevap yazarken ocaktaki çayın altında su kalmamış ve daha kahvaltı yapmamış olurdum.
"Not even death can save you from me!" Diablo |