25 Nisan 2008
Hoşbuldum sevgili Özlem, iyi dileklerin için çok teşekkür ederim.:) Umarım hepimiz ısrarlı, inançlı ve başarılı oluruz..
Dün yaşadığım değişimleri yazmam için önceki alışkanlıklarımı anlatmam gerek. Daha öncesinden sebze yemeklerini çok severdim. Sanırım 2 yıldır hemen hemen hiç sebze yememeye başladım. Daha çok et, makarna, pilav ve hamur işleri ağırlıklı beslenmeyi canım çeker olmuştu. Meyveyi ise çocukluğumdan pek sevmezdim. Hiç aklıma gelmez meyve alıp yemek.
Sürekli pazarlara gittiğim halde genelde pazardan çiçek alır dönerdim. Dün ilk kez canım sebze, hatta tüm sebzelerden çekti. Bir sürü yeşillik aldım.:)) Hatta biraz abartmışım.. Ve dün akşam ilk kez canım portakal istedi. Bir portakal ve iki dilim elma yedim. Bu sabah da üzerine biraz limon sıkarak bir tutam maydanoz.. Ki hiç çiğ maydanoz sevmem.. O bile gayet lezzetliydi..
İştahım ilk günlerdeki gibi çok açık değil. Hoş, bugün yaptığım kabak çiçeği dolmasını biraz fazla kaçırdım ama zeytinyağlı, hem de içindeki yeşillikler pirinçten daha fazla idi.. Zararı olmaz.:))) Ayrıca metabolizmam yediğim her şeyi enerjiye dönüştürüyor..
Bu arada tokluk hissim artık daha fazla sürüyor. Önceden yemek yedikten bir saat sonra hiç yememiş gibi acıkır ve tekrar yemek yerdim. Artık doygunluğumu çok daha uzun süre yaşıyorum. Yeme krizlerim yok oldu.
Bir de spor yapmaya veya yürüyüşlere başlayabilsem harika olacak.