Konu: pamuk'tan...
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-04-2008, 09:46 PM   #6 (permalink)
comte
Moderator

Tesekkür: 3,394
828 Mesajinıza toplam 4,500 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
comte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond repute
Standart Ynt: pamuk'tan...

Pamuk. Hayat adil mi değil mi bu çok göreceli. Sahip olduğun şeyleri bi düşün. Bunların belki çoğuna ben sahip değilim. Bendekilere de sen sahip değilsin. Eeee. Adalet bunun neresinde. Sende benim fazlalıklarımı tamamlayacak, bende de senin fazlalıklarını tamamlayacak bir çok artılar vardır eminim. Bunun aksi de geçerli. Dengeyi kuran biz değiliz, kuran da kusursuz bir şekilde kurmuş ki milyonlarca yıldır hayat devam ediyor.

Herkesin derdi kendine büyük. Ben de diyorum ki benim derdimi niye başkası da çekmiyor. O da onun derdini benim neden çekmediğimi sorguluyor olabilir. Herkes aynı şeyleri yaşasaydı, aynı stadüde, karakterde olsaydı, herkes zengin veya fakir olsaydı bu dünyanın ne anlamı olurdu ki. O zaman iyilere iyi,kötülere kötü denmezdi. Hastalıklar hep aynı olurdu ki herkes aynı ağrıya ağlar dururdu. Ayırım olmazdı. Herkes aynı şekilde aşık olur, aynı nedenle ayrılırdı. Düşünsene, patron-işçi, aç-tok, hasta-sağ, zengin-fakir vs. hiçbiri olmazdı. Yani dünyanın tadı da olmazdı. Amacı da olmazdı. Herkesin imtihanı ayrıdır. Sonuçta İmtihan Dünyası.

Şu an bunları düşünmen normal. O kadar kızgınsın ki, onun da senin yaşadıklarının aynısını yaşamasını istiyorsun. Hem de Hemen. Hemen cezasını çeksin ki sen de rahatlayasın. Çekmediğini daha da mutlu olduğunu gördüğünde de işimiz direkt olarak yukarıya kalıyor ki, ben ne yaptım da bu oldu, o ne neden mutlu hala gibi sorgulamalarla boğuşur dururuz. Ama buna cevap da alamayız. Çünkü istediğimiz tek bir şey vardır aslında. Kızgınlığımızın ve kinimizin yatışması...

Aslında yaptığımız şey: Resim tamamlanmadan karelerine takılmamız. Kare kare inceleriz olayları. Ve bu kareler bize mantıksız ve saçma gelir. Oysa ki resim tamamen oluştuğunda her şey mükemmeldir ve yerli yerindedir aslında. O kareler bir mükemmellik oluşturmuştur. Yani, Resmin İhtişamından Uzaklaşıp, Noktanın Karanlığında Boğuluruz.

Hayat adildir pamukcum. Bu dünyada mutlaka bedelini öder haksızsa. Amma eksik, amma fazla. Ama mutlaka öder. Nasıl öder onu biz bilemeyiz. Senin yaşadıklarının aynısı olmayabilir. Neden. Belki o, bu tip konuları çok önemsemeyebilir. O da, daha hassas olduğu konularda çeker cezasını belki. O yüzden aynısını, bu dünyada çekmeyebilir. Önemli olan onun acı çekmesi vs. değil, senin mutlu olman. Mutluluk da kabul edersin ki onda değil yine sende..

Sağlıcakla...
comte isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla