Alıntı:
SerenaY. Nickli Üyeden Alıntı
bunları hiç durmadan mı dinliyorsunuz insanın başı ağrımaz mı mesela ben siteye kayıt olduğumda yani 45 dakika önce hemen bu sınav heyecanını indirdim hiç durmadan dinliyorum 45 dakikada başım ağrıdı bide 10 saat dinlesem ne olur bilemiyorum
yoksa ben mi yanlış birşey yapıyorum.. :D |
Sevgili serena,
Ana sayfada rehber bölümü var. o bölümü incelemeden sitenin amacını da Müziklerin kullanış şekillerini de kavramak zor. Henüz 45 dk. önce üye olmuşsun emin ol burada öğrenecek çok şey var;)
Ancak ben yinede şunları söylemek istiyorum yazdıklarınla ilgili; Müzikleri duyman değil tam tersine duymaman gerekiyor zaten
sebebini de benim mantığımla ve siteden edindiğim deneyimle şöyle açıklayabilirim ki, bizler birçok kişisel gelişim kitabı okuyoruz, terapi alıyoruz, dertleşiyoruz, kendimize olumlu cümlelerle motivasyon uyguluyoruz... ancak bunların hepsinin etkisini gerektiği gibi alamıyoruz. Çünkü malesef önyargılarımız duyguklarımızı gördüklerimizi okuduklarımızı süzgeçten geçirip bilinçaltına yolluyor. Örneğin diyet esnasında "az yemek yesemde doyarım" diye bir cümleyi 10 kez de tekrar etsek içten gelen birses kuvvetle muhtemel şöyle söyleyecektir: "öyle ama yinede yiyince daha mutlu oluyorum"... Yani biz öncelikle söylediğimize inanmadığımız için bilinçaltımız da yemek yeme emri veriyor bize ve biz de uyguluyoruz bu emri. Ancak burada telkinleri duymadan sadece müzik dinlercesine dinlediğimizde telkinlerin hazırlanış formatı gereği kulağımız bunları duymadığı için herhangi bir önyargıyla karşılaşmadan bilinçaltına iniyor ve bizde uyguluyoruz bunu. İşte bu yüzden duymamamız daha etkili oluyor.
Baş ağrısı ise bu telkinlerin ilk günlerde belirtilerinden olarak kabul ediliyor. Yani bir çoğumuz yaşadık bunu. Çünkü düşünsenize gün içinde 10 saat boyunca aynı metin kulağınıza fısıldanıyor. tabiki beyin yoruluyor. Ancak zamanla alışılıyor emin olun... Üstelik sevdiğiniz müzik tarzını seçerseniz ya da su sesini seçip sesini duyabileceğiniz kadar kısarsanız yanında başka müzik dinleme şansınız da olur. o zaman sıkılmaktan da kurtulursunuz