Şükürler olsun ki bu gün de gözlerim görebiliyor. Her sabah uyandığımda olağanüstü bir dünyaya bakıyorum. Rengarenk yeryüzünü görebilmek gerçekten mucize. Sağlıkla yaşamımı sürdürmemi sağlayan organlarım için şükrediyorum.
Engeli olan insanları hatırlıyorum.Yaradışımızda bedenimizin mükemmelliğe uyumlu olmasından
eksiklerimizin diğer organların yardımıyla bir şekilde dengelendiğini düşünsem de gözleri görmeyen insanlar için hiç de kolay olmamalı. Bu zorluğu başarıyla yenmiş ve adını tarihe
yazdırmış insanlar var yeryüzünde. Onların öykülerini hayranlıkla dinliyorum.Kendine acımak yerine yapabileceklerini engel tanımadan hayata geçirmişler. Güçlüklerle karşılaştığımda
insanların nelere karşın başarableceğini onlardan öğreniyorum. Hepimize örnek olmalı.
Bedensel engelle karşılaşan insanlara büyük saygı duyuyorum. Onları dışlamak yerine hayatımıza katarak destek olmalıyız. Yaşam kendilerini belki de sonuca büyük ödül olan bir
sınavdan geçiriyor. Nedenini bilemeyiz. Ne zaman hangimizin neyle karşılaşacağını da.
Hepimizin yapabileceği öyle çok katkı var ki yeryüzüne. Yeter ki biz onları da önemseyip
yanlarında duralım.
Engel ya da eksikliklerin her birimizin başına gelebileceğini, arkasına sığınarak yaşamdan uzaklaşmak yerine bununla beraber yaşama sevincini sürdürecek gücün de içimizde var olduğunu bilerek Yaradan'a güven duyuyorum. |