Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-05-2009, 10:10 PM   #2 (permalink)
roxie
Guest

Standart Cevap: çekim yasası bir aldatmaca değil

Bunu ben yazmıştım bu foruma.. çekim yasası diye bir şeyin varlığına inanıyorum ama the secret isimli kitapta gerçekten de bunun ideolojik amaçlarla kullanıldığını düşünüyorum.. Pozitif düşünmek insana mutluluk, huzur getirebilir ama ben para getireceğinden şüpheliyim açıkçası... "Dünyanın %1 neden en zengin çünkü onlar çekim yasası sırrını biliyorlar..." Ben Amerika olsam bu sırrı dünyayla asla paylaşmazdım! The Secret'ı da asla best seller yapmazdım! Kriz de mi çekim yasası yüzünden çıktı yoksa? :)

Bu kadar basitlik Marx'ı Engels'i geçtim Adam Smith'i bile siler atar... Yok artık da dedirtir... =)

Nasıl Kuran'da önce elinizden geleni yapın, gerisini Allah'tan dileyin deniliyorsa çekim yasası için de bu geçerli.. Düşünce gücüyle maddi açıdan zengin olan birini görürsen haber ver :) Ama manevi açıdan zenginleştiriyor.. Umutların, hayallerin varlığını hatırlatıyor insana... İçinde yaşadığımız dünyanın caddelerden, sokaklardan, işyerlerinden ibaret olmadığını, devamlı genişleyen ve muazzam bir sisteme sahip bir evrende bulunduğumuzu hatırlatıyor... Bu bile yetiyor bazen insana. Forumda benim yazdığımı mı okudun bilmiyorum ama ekşisözlükte de bu tarz eleştiriler fazlaca yöneltilmişti. Benim yazdığımı okumadıysan tekrar söyleyeyim The Secret yerine Tanrılar Okulu'nu tavsiye ederim. Her sayfasında aynı cümleyi farklı sözcüklerle anlatan bir kitaba para vermemiş olursun en azından.