Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-05-2009, 12:17 PM   #10 (permalink)
imported_Angel
Yüzbaşı

imported_Angel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1,337
963 Mesajinıza toplam 4,848 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
imported_Angel is a name known to allimported_Angel is a name known to allimported_Angel is a name known to allimported_Angel is a name known to allimported_Angel is a name known to allimported_Angel is a name known to all
Standart Cevap: Sizce Kişiliği Yeniden oluşturmak mümkün mü ?

Arkadaşlar konuyu açalı epey olmuş ama size gelişmeleri aktarmak istiyorum..

önceden planladığım gibi kendi zevklerimi oluşturma işine çeşitli türlerdeki filmleri izleyerek ve müzikleri dinleyerek başladım...(eskiden babam bize kendi hoşlanmadığı bir sanatçıyı dinletmez ve sevmediği oyuncunun oynadığı bir filmi izletmezdi...hemen kanal değiştirtirdi)
ve sonuç olarak benim de o sanatçı veya oyuncu ile ilgili hiçbir fikrim olmazdı...(çünkü onları tanımam için bana deneyim yaşatılmadı engel olundu) nötr duygular beslerdim...seveyimmi sevmeyimmi...bilemezdim...çünkü sevmek veya sevmemek için herhangi bir nedene sahip değildim...o yüzden sordukları zaman fikir sahibi olamazdım...
ama insan sonra alışıyor ve başkalarının fikirlerini kendine almaya başlıyor..bu biryerde beyini tembelleştirmek hazıra konmak ve başkalarının zevklerinin esiri olmak demek...
şimdi şükürler olsun ki internet gibi bir nimet var ve herşeye kolayca ulaşabiliyoruz..

Neyse filmler izlemeye müzikler dinlemeye başladım önyargısızca...hatta kendi sevmediğimi düşündüğüm şeylere bile şans verip onları bile dinledim...yani denemelerimde hiçbirşeyi ayırtetmedim....sonra tarafsızca yorum yapmaya çalıştım...bunu yaparken de önceden izlemiş veya dinlemiş olanların yorumlarını asla okumadım...fakat kendi yorumumu yazmaktan da geri kalmadım...sonra da sadece kendi yazdığım yorumları tekrar okudum burada ne demek istemişim diye......ilk başlarda yorumlarım çok net ve anlaşılır değildi..
sonra denemelerim arttıkça artık kendime sınırlar çizebildiğimi ve kurallarımı koyabildiğimi farkettim....artık aşağı yukarı benim de hoşlandığım türler yavaş yavaş belli oldu...şimdi ise seçimlerimi o belirlediğim alana göre yapıyorum ve böylece sevdiğim şeyleri 40 tane farklı tür şey deneyerek bulmaktan kurtulmuş oldum...
benimle aynı şekilde sorunu olan arkadaşlara ilk öncelikle çeşitli filmler izlemelerini,muzikler dinlemelerini ve tarafsızca yorumlamaya çalışmalarını tavsiye ederim gerçekten işe yaradı...kendime daha çok güveniyorum..

artık ne tür filmler tercih edersin ? yada şu tarzdan hoşlanırmısın ? diye sorulduğu zaman eskisi gibi kem küm etmek veya olabilir olmayadabilir gibi net olmayan şeyler söylemek yerine artık daha belirgin cevaplarım var....artık her yeni çıkan filmi izlemiyorum türü bana hitap ediyor gibi gözüküyorsa izliyorum..ilgimi çekmiyorsa sırf yeni çıkmış millet izliyor bilgim olsun benim de gibilerinden düşünüp kendimi yormuyorum...
bunu hayatımın diğer alanlarına da yayabilirim inşallah..
imported_Angel isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla