Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-05-2008, 01:18 PM   #2 (permalink)
teoman_
Yüzbaşı

teoman_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 712
521 Mesajinıza toplam 2,173 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
teoman_ has much to be proud ofteoman_ has much to be proud ofteoman_ has much to be proud ofteoman_ has much to be proud ofteoman_ has much to be proud ofteoman_ has much to be proud ofteoman_ has much to be proud ofteoman_ has much to be proud of
Standart Ynt: Zekice Cevaplar...

GÜNÜN BİRİNDE YOLUMUZ BİR KÖYE DÜŞTÜ. AMA BU KÖY ÖYLE SANILDIĞI GİBİ BİR KÖY DEĞİL. HERKESİN KENDİNE GÖRE BİR ÖZELLİĞİ VAR. VE BU İNSANLARDAN İKİSİ BİZİ KÖYÜN GİRİŞİNDEKİ KÖPRÜNÜN BAŞINDA BEKLİYOR. BURADA İKİ KÖPRÜ VAR. BİRİ KÖYE GİDİYOR DİĞERİ İSE GİTMİYOR. VE ADAMLARA SORUYORUZ:
KÖYE GİDEN KÖPRÜ HANGİSİ¿
1. ADAM: BEN HER ZAMAN DOĞRU SÖYLERİM. BU KÖPRÜ KÖYE GİDER.
2. ADAM: BEN HER ZAMAN YALAN SÖYLERİM. ARKADAŞIMIN GÖSTERDİĞİ KÖPRÜ KÖYE GİDER.
ACABA HANGİSİ YALANCI?

1. adam yalancı
Ben her zaman doğru söylerim diyerek yalan söylüyor. Bu köprü köye gider diyerek de yalan söylüyor.

ikinci adama gelince
her zaman yalan söyleyen birisi asla kendisi hakkında doğru bilgi veremez o halde 'ben her zaman yalan söylerim' derken yalan söylüyor (bu da onun kendisi hakkında doğru bir bilgi verdiğine işaret ettiğine göre aslında her zaman yalan söylemiyor)
Arkadaşımın gösterdiği köprü köye gider derken de 'ben her zaman yalan söylerim diyen birisi oldugu için 'şu an yalan söylüyorum' demek istemiştir. bu da ikinci yargının da yalan olduğunu ortaya çıkarır. o halde 2. adam her zaman yalan söylemiyor ve köye giden köprü birinci adamın göstermediği köprüdür...

SANÇO PANÇO, BARATANİA ADASININ YÖNETİCİSİDİR. ADAYA GELENLER NİYE GELDİKLERİNİ BELİRTMEK ZORUNDADIR. EĞER DOĞRUYU SÖYLERLERSE SERBEST KALACAKLAR, YALAN SÖYLERLERSE ASILACAKLARDIR. GÜNÜN BİRİNDE BİR YOLCU GELİR VE "BEN ASILMAK İÇİN BURADAYIM". DER. SANÇO NE YAPMALI?

sanço'nun cevabı

asılmak için burdayım diyerek doğru söylüyorsan ve bu durumda isteğini yerine getiriyorum ve seni serbest bırakarak asıyorum (nihayetinde serbest kalmak kadar asılmak istenmesi de bir tercih meselesidir ve adamın isteği yerine getirilmiştir)
asılmak için burdayım diyerek yalan söylüyorsan,yalan söylediğin için ceza olarak asılacaksın.

şeklinde olmalı ve adamı asmalı...

Bu arada yalancının krala verdiği cevap süpermiş.

teşekkürler paylaşımın için...

Karnımı besliyorum
teoman_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla