Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-05-2009, 06:48 PM   #33 (permalink)
comte
Moderator

Tesekkür: 3,394
828 Mesajinıza toplam 4,500 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
comte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond repute
Standart Cevap: salağın tekiyim bu tesciillndi

Sorununuzun farkında olmanız ve bunun yanlış olduğunu düşünüp, değiştirmeye çalışmanız bence değişiminizin başlangıcı.super

Hepimizin, küçüklüğünde farkında olmadan oluşturduğu çekirdek inançlar var. Önemli olan bunları bulup yerine olumlularını koyabilmek.Sorununuzu gözünüzde fazla büyütürseniz, bilinçaltınız da, ağır bir vaka olduğunu düşünecektir. Bunun normal olduğunu ve biraz çalışmayla değiştirilebilir olduğunu düşünmeniz gerekir.

Çocukluğunuzu bilemem elbet ama, ben, anlattıklarınızdan yola çıkarak,
karşı cinsten intikam almak olarak görmüyorum sizin çekirdek inancınızı.

Çocukluğunuzda, akrabalarınızdan ya da tanıdıklarınızdan birini model almış olabilirsiniz farkında olmadan.
super
Ya da, kendinizi ıspatlamak için, birilerini veya bir şeyleri elde etme girişiminde bulunuyor olabilirsiniz. Bunun için kendinizde güvendiğiniz özellikleri kullanıyor olabilirsiniz. Ona sahip olduğunuzu hissettiğinizde, başka biri ya da bir şeye sıra gelir. Bu böyle devam eder. Sürekli, kendinizi ıspatlama, dikkat ve ilgi çekme ihtiyacı devam eder.

Dikkat çekmek, kendimi ısıpatlamak için, bunu elde etmem gerekiyor, yoksa dışlanırım, yalnız kalırım veya yetersiz görülürüm vs. gibi bir çekirdek inanç olabilir sizinki.

Hatta bu sizde, başarı ve güçle eşdeğer anlamı taşıyor olabilir. Aslında öyle olmamanıza rağmen, bunu yapmak zorunda hissedebilirsiniz kendinizi ve bu da zaten sorun olarak ortaya çıkmış ki, doktor tedavisi görmmüşsünüz.

Bence, ilgi, kendini ıspatlama gibi bir şeye ihtiyaç duymayacak hale geldiğinizde ki, bu durum, kendinizi kabullenip sevmenizle alakalı, sorun çözülecektir.super

Hiç bir şeye ve kimseye ihtiyaç duymaksızın mutlu olunabileceği düşünce ve inancını oluşturmanız gerekiyor bence.

Tabi ki benim naçizane görüşüm.

Kısa süre içinde, olumlu değişiklikler diliyorum..super
comte isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline