Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-05-2009, 08:28 PM   #37 (permalink)
comte
Moderator

Tesekkür: 3,394
828 Mesajinıza toplam 4,500 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
comte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond repute
Standart Cevap: salağın tekiyim bu tesciillndi

Alıntı:
realbluesky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
beni anlattınız resmen mehmet by evet ben kendi içimde kendime güvensiz korkak sevmeyen birisiyim dışarıya çok güsel bir maske çiziyorum kendine güvenen herşeyde başarılı herşeyi elde eden ve inanın o maske bazen genelde hep beni başarıya götürüyor iş anlamında özellikle ama özel hayatımda birini elde etmek bnm için başarı değil sadece mutsuzluk çünkü tercihlerim yanlış ben bu tercihlerimi değiştirip maske olarak olarak takıntığım imgeleri gerçek benliğime itmek

evet ben kendi içimde kendime güvensiz korkak sevmeyen birisiyim dışarıya çok güsel bir maske çiziyorum kendine güvenen herşeyde başarılı herşeyi elde eden ve inanın o maske bazen genelde hep beni başarıya götürüyor iş anlamında özellikle

Bu normal bence. Çünkü bu maske sayesinde, hep başarılı, hırslı, tuttuğunu koparan biri imajınız oluşuyor. Kişiler de size bunun ışığında davranıyor. Ama siz mutlu olmadıktan sonra, taşıdığınız bu maske size ağır gelecek ve keşke böyle olmasa da huzurlu-mutlu olsam diyeceksiniz.

Sıkıntı çekmemizin sebebi aslında, özümüzden kopmak. Yani özümüz ile olan iletişimin yavaş yavaş kaybolmaya başlaması. Özümüze uygun, onun istekleri ve kodlamarı dışında yaşadığımız sürece de mutsuzluk huzursuzluk kaçınılmaz oluyor tabi.

özel hayatımda birini elde etmek bnm için başarı değil sadece mutsuzluk çünkü tercihlerim yanlış

Bu da normal. Çünkü, aslında mutlu olmak için değil de, elde etmiş olmak için birisiyle birlikte olmanız, elbette ki sizin de bir ilişki yaşamanız gerektiği ve bu ilişkinin sizin istediğiniz, size uygun kriterler taşıyan bir ilişki olması gerektiğini hatırlatan bir uyarı taşıyor. Böyle olunca da, mutlu olmanız gerekirken mutsuz oluyorsunuz.super

Aslında, söylediğiniz iki cümleye bakıldığında, ikisi de toplum açısından önemli. Birincisinde, toplumda, tuttuğunu koparan, elde eden, hırslı ve çalışkan özelliği taktir görür ve saygı duyulur. Ama bu sizin değil maskenizin görevi. Diğer cümlenizde ise, tercihlerinizin yanlış olması, özellikle kişilerin evli olması da toplum açısında yanlış ve reddedilen şeyler. Genelde, evli insanla birlikte olan kadın-erkek toplumdan dışlanır ya da eleştirilirler.Bu da tabi ki kişinin kendisini huzursuz hissetmesine yol açar.

Bence, sizin, bu maske dediğiniz tamamen size başkaları tarafından yüklenmiş bir sorumluluk. Bu, aile olabilir, arkadaş olabilir vs. Siz bu maskeyi artık taşıyamaz hale gelmişsiniz ve maskeyi yırtıp atmayı istiyorsunuz. Bence bu, zaten olması gereken bişey. super

Başkalarının istediği gibi değil de, kendi mutluluğumuz doğrultusunda yaşamak için, bütün maskeleri çıkarmak gerekiyor. Çıkarmadığımızda da, ruhsal rahatsızlıklarla boğuşuyoruz.

Ama, burada olduğunuza göre bir şeyleri değiştirme ve kendinizi yenileme yolundasınız. Başarılar diliyorum.super

comte isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline