Cevap: csk günlük Ahmet Altan bir kitabında hayatı mors alfabesine benzetip bir çizgi bir nokta olarak tanımlamıştı. Noktalar mutlulukları çizgiler üzüntüleri simgeliyor ve çeşitli kombinasyonlarda bir araya gelip hayatımızı yazıyorlardı. şimdi ben de bir çizgi bir nokta misali uzun bir aradan sonra tekrar buradayım. sisteye girişim yeni bir başlangıç noktası ama arada geçen zaman kesinlikle üzücü değildi. sadece İngiltere dönüşü tekrar adapte olma ve hayatın kontrolünü ele geçirme dönemiydi.
işten ayrılıp İngiltereye gitmek, daha iyi bir gelecek için büyük hayaller peşinde, eşim ve çocuğumdan uzak kalma pahasına atıldığım bir macera idi. geriye dönüp baktığımda iyiki gitmişim herşeye değdi diyebiliyorum çok şükür. Ancak ilk geldiğimde ekonomik kriz tavan yapmış, değil teğet geçmek delip geçmişti ortalığı. Tazminatın suyunu çektiği, yurtdışından getirdiğim paranın ne kadar yeteceğinin belli olmadığı, dahası bir an önce iş bulmanın neredeyse imkansız olduğu bir durumdaydım. Neyseki İnsan kaynakları alanında danışmanlık yaptığım ve sahibiyle dost olduğum firma bana destek oluyor ve akşamları eğitim verip maddi anlamda ayakta durabiliyordum. sürekli yapacağım bir iş bulmam 3 ay sürdü. Şimdi bir yurtdışı eğitim ve danışmanlık firmasında kariyer programları müdürü olarak çalışıyorum ve benim gibi yurtdışına çalışmaya gidecek kişilere yardımcı oluyorum.
Yurtdışı tecrübem ve yabancı dil bilgisi + İnsan kaynakları tecrübesi ( nihayetinde burada da yurtdışı staj pozisyonlarına işe yerleştirme yapıyorum ) bu işi almama yardımcı oldu. işim gereği olarak da sürekli olarak amerika ile bağlantıdayım ve yabancı dilimi aktif olarak kullanıyorum. İş fuarları için geldiklerinde onlarla şubelerimizin olduğu şehirleri dolaşıyorum. temmuz sonu ve ağustos başında da 2 haftalık bir ABD ziyaretim olacak. Bu seferde öğrencilerimizi ve ordaki işverenleri ziyaret edeceğiz.
bu şekilde geçen toparlanma sürecinde çekim yasası tekrar karşıma çıktı. aslında hep hayatımın içindeydi ancak otomatik pilot gibi arka planda çalışıyordu ki en verimli olduğu çalışma şekli budur diye düşünüyorum. Krizin bir artısı olarak düşen kiralar nedeniyle daha yeni daha büyük bir eve gaçtim. taşınma esnasında kitaplarımı ve notlarımı toplayıp sonra tekrar yerleştirirken uzun bir aradan sonra tekrar çekim yasası gözümün önünde belirmişti. geçenlerde bir iş için bankaya gittim. sıramın gelmesini beklerken bankanın ürünlerinin tanıtıldığı broşürleri alıp inceliyordum. sıram geldiğinde tüm broşürleri bıraktığımı sanıp işlemlerimi yaptırdım. bankadan çıktığımda elimde konut kredileri ile ilgili bir broşürün hala elimde olduğunu gördüm. üzerinde hayalinizdeki ev sizin olsun yazıyordu. bu tesadüf olamaz bilinç altım bu broşürü bi şekilde elimden bırakmamıştı. çekim yasasına alışınca zamanla bir farkındalık oluyor insanda. ben de bu sebeple broşürü atmak yerine tutmaya karar verdim. işyerimde duvardaki mantar panoya iğneledim. başımı bilgisayardan kaldırdığım her an karşımda görüyorum bu aralar.
ardından yeni taşındığım sitede çevre düzenlemeleri yapılıyordu. eve girmeden önce ayak üstü muhabbet ettiğim bir adam sistenin toprak sahibi çıktı. Oturduğum dairede kız kardeşinden olan yeğeninin dairesiymiş. sohbet ilerledikçe, hem bu sitede hem de civardaki pek çok sitede evleri olduğunu öğrendim. ( kimisi böyle şanslı oluyor, neden onların var benim yok diye kıskanmayın sakın, onların olsun benim de olsun diye düşünün, bencilik bolluk yasalarında işlemiyor çünkü ). bu civarda eveler kaça satılşıyor diye sordum, xx ama istersen oturduğun daireyi satalım sana diye cevap verdi. tamam şu an o kadar birikimim yok ama bu da ikinci bir işaretti benim gözümde. şu an olmasa bile gerekli şartlar oluştuğunda kapısını çalacak yakınımda bulunan biri çıkmıştı karşıma. bu olayı da cebime koyup yoluma devam ettim. bakalım bir sonraki adım ne olacak bekliyorum.
siteye kayıt olduğum email adresini uzun zamandır kullanmıyordum. bugün tesadüfen baktım ve Bursa'da hayatım değiştinin semineri olacağını öğrendim. siteye giriş yapacağım şifreyi bile unutmuşum geçen zaman içinde. neyseki hemen yeni şifre temin edildi ve bu sayede sizlere yazabiliyorum. Bu da ayrı bir mesaj benim için. zamanlama çok iyi, eğer bir hafta geç baksam bu adrese seminer çoktan yapılmış bitmiş olacaktı. Sevgili shamanic ve atakan seminerde olacaklarmış. diğer hayatım değişti üyeleriyle de şahsen tanışma imkanı olacak bizler için. Programım uygun olur ise katılmak katılamazsam bile en azından seminer öncesi sonrası tanışmak isterim. yeterki programım müsait olsun.
özel mesajlarda birikmiş pekçok mesaj gördüm. gecen zamanda cevap veremediğim herkesten özür dilerim. en kısa sürede tek tek cevap yazmaya ve siteye daha aktif katılmaya çalışacağım.
sevgiler
__________________ COŞKUN'uz eksik olmasın. |