Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-05-2009, 12:23 AM   #3 (permalink)
deltaeg
Teğmen

Tesekkür: 3
4 Mesajinıza toplam 21 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
deltaeg is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Telkinler neden müziklere yapıştırılmak zorunda?

Alıntı:
msnmahmut Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
deltaeg arkadaşım güzel bir soru sormuşsun.Bunun anlaşılması için bir misal vermek istiyorum.Örneğin tv de film izlediğimizde Korku olan bölümü daha iyi yansıtmak için korku müziği eklenir,duygusal bölümse duygusal bir müzik eklenir böyle yaplmasının sebebi dinleyen veya izleyen kişiyi daha derinden etkilemek amaçlanmıştır.Şöyleki sevgiline sade bi şekilde seni seviyorum demek bi yana fon müzik eşliğinde seni seviyorum demek apayrı bişey.telkinlerdede o amaç vurgulanmak istenmiştir o yüzden daha rahat transa geçmen için dinlendirici müzik ile birleştirilmiştir..teşekkürler
İlgine teşekkürler msnmahmut. Ancak üzülerek söylemeliyim ki cevabına katılamıyorum. Yazınızda gerekçe olarak "daha rahat transa geçmen için dinlendirici müzik ile birleştirilmiştir" demişsiniz. Ancak meselaa; uyurken zaten bilinçli değiliz ve telkinlerden etkileniyoruz, dolayısı ile daha rahat transa geçme veya daha güçlü etkileme söz konusu olamaz diye düşünüyorum. Ancaaaak şöyle bir açıklama beni daha fazla ikna edebilirdi. "Biz her ikisini de yaptık, (müzikli ve müziksiz) gördük ki müzikli olan daha fazla etkili, (sebebini bilmiyoruz nedendir) onun için bizim telkinlerimiz illa da müziklidir" Bu şekilde bir açıklama karşısında diyecek bir şeyim olmadı. Denenmiş bu daha iyiymiş derdim. Aksi halde hep sebebini sorgularım. (Bence sorgulamak çok güzel bir şey, çok faydasını gördüm geçmişte)
Kalın sağlıcakla.
deltaeg isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla