31-05-2009, 12:19 AM
|
#109 (permalink)
|
Administrators ♥Ozlem Şahin ♥
Tesekkür: 13,842
2,276 Mesajinıza toplam 13,392 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Zero Limit merhabalar..
minik bir kaç ekleme yapmak istiyorum..
yaşamlarımızı arzu ettiğimiz gibi daha kaliteli daha huzurlu.. daha başarılı hale getirmek için farklı yol ve yöntemler pek çok kitapta.. eğitimde bizlere sunuluyor...
hemen hemen tüm öğretilerin temeli aynı mantığa dayaamaktadır.. yaşamımızın sorumluluğunu almak..
yaşamın sorumluluğunu almak demek; değiştirebilecek güce sahip olduğunu bilmek demektir..
örneğin;
matemetik dersinden zayıf aldım..
sorumluluğu almaz ve kardeşlerim çok gürültü yapıyor evde bana ait bir odam yok bunun için gerektiği kadar çalışamıyorum.. üstelikte öğretmenimle anlaşamıyoruz .. işte bunun için zayıf aldım dersem sorumluluğumu başkalarının ellerine bıraktım demektir.. sorumluluk kimde ise güçlü olan odur.. bu örmekte benim matematikten başarılı olmam öylesine zor ki..
kardeşlerim susacakta.. öğretmenim durduk yere beni sevecekte.. ailem çok zengin olup bana ayrı oda vereceği bir ev alacakta.. v.b..
peki yukarıdaki şartlara sahip olduğı halde başarılı olan insanlar var mıdır?
nasıl başarılı olmuşlardır.. ?
metematikten zayıf aldım.. çünkü derslerde dersi dinlemek yerine arkadaşlarımla şakalaşıyordum.. bunu gözlemleyen öğretmenim dersin huzurunu bozduğum için bana bakış açısını değiştirdi.. sınava hazırlanmak yerine tv de ki dizilere dalmasaydım daha başarılı sonuç alırdım.. acaba ipod uma rock yerine sesli dersleri kaydedip dinleseydim sınavlarıma daha da rahat ve kolay mı hazırlanırım..
ikinci paragraftaki cümleyi kurarken olaya hakim oluşum çözümleride beraberinde getirdi.. nedeni sorumluluğun bende olulu.. sorumluluk ben de ise güç de bendedir.. güç ben de ise ben kurban değilimdir..
kurban değil isem kesilmeyi beklemek yerine hayatımı en iyi şekilde yaşayabilirim.. an ın için olabilirim..
başıma gelenlere ego sal yorum getirmek yerine gözlemci olabilirim..
pek çok şeyi aklımız almayabilir ancak bilinen bir gerçek: evrenin enerji denizinden oluştuğudur..
boş uzayın (boşluk) sıfır nokta enerjisi (zpe) olarak bilinen çok geniş , güçlü ve artan bir enerjiye sahip olduğunu kuantum teorisi açıklamış ve de deneyler ile kanıtlamıştır.. ( nasa lewis research center / 1997 )
fizikçi ve düşünür david bohm tüm bilimadamlarının bu sonsuz enerji okyanusuna odaklanmaları gerektiğini vurgulamıştır...
0 noktası maddenin ve ruhsallığın kesişme noktasıdır...
kitabın ismide zero limittir.. zero limite bedenimizi ve ruhumuzu taşımanın prensipleri kitapta çok güzel bir özet şeklinde verilmiştir..
söylenen cümlelerin alt mesajları çok değerlidir..
bu cümleleri söylerken farkı farkettiğinizde değişimde kendiliğinden gerçekleşecektir..
kitaptan bir alıntı;
benim bu dünyadaki görevim iki tanedir..
ilk işim öncelikle düzeltmektir..
ikinci işim ise uyumakta olanları uyandırmaktır..
hemen herkes uyuyor!?
onları uyandırabilmemin tek yolu; kendi üzerimde çalışmaktır..
dr. ihaleakala hew len
bu cümlede ki ve kitapta anlatılan en önemli şey yaşamın sorumluluğunu almaktır.. olanı değiştirmenin tek yolu kendimizi değiştirmektir..
gördüğümüzü farklı kılmanın yolu olaydaki sorumluluğumuzu kabul edip sıfır noktasında yeniden şekillenmesi için ilahi iradeye teslim etmek ve teslim ettiğine güvenmektir.. sevgiler..
__________________ ben mevlana değilim, insan ol öyle gel.. |
| |