Konu: Zero Limit
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-06-2009, 12:29 AM   #120 (permalink)
ismira
Yüzbaşı

ismira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 3,001
542 Mesajinıza toplam 5,510 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ismira is a splendid one to beholdismira is a splendid one to beholdismira is a splendid one to beholdismira is a splendid one to beholdismira is a splendid one to beholdismira is a splendid one to beholdismira is a splendid one to behold
Standart Cevap: Zero Limit

"Basitçe ifade etmek gerekirse, Ho'oponopono "doğrusunu yap" ya da "bir hatayı düzelt" demektir. Eski Hawaililere göre, hatalar geçmişin acı veren anıları nedeniyle zehirlenen düşünceler yüzünden ortaya çıkar. Ho'oponopono dengesizliğe ve hastalığa neden olan bu acı veren düşüncelerin ya da hataların enerjisini ortadan kaldırmanın bir yoludur."
...

"Sorun çözmede güncelleşmiş Ho'oponopono yöntemini kullanırken, terapist önce kendi I-Dentity'sini (Türkçesi: Kimlik), kendi aklını alır ve başkalarının SEVGİ ya da TANRI diye adlandırdıkları Asıl Kaynak ile bağlantıya sokar. Bağlantıyı sağladıktan sonra, terapist önce kendisinin sonra da hastasının içinde sorun olarak kendini gösteren hatalı düşünceleri düzeltmesi için SEVGİ'ye çağrı yapar. Çağrı terapist açısından bir pişmanlık ve affetme sürecidir- "Kendim ve hastamda soruna yol açan içimdeki yanlış düşünceler için özür dilerim; lütfen beni affet."

Terapistin pişmanlık ve affetme çağğrısına karşılık olarak, SEVGİ zararlı düşüncelerin değişim sürecini başlatır. Bu ruhani düzeltmesürecinde, SEVGİ öncelikle soruna neden olan zararlı duyguları, ister içerleme, ister korku, öfke, suçlama ya da şaşkınlık olsun, nötralize eder. Bir sonraki adımda, SEVGİ nötralize olmuş enerjileri bir ıssızlık, boşluk, gerçek özgürlük konumuna bırakarak düşüncelerden temizler.

SEVGİ boşalan, özgür kalan düşünceleri bu sefer Kendisi ile doldurur. Sonuç? Terapist sevgi ile iyileştirilir, yeniden yapılanır. Terapist iyileştirilince hasta ve onunla ilgili tüm sorunlar da iyileşir. Hastada var olan umutsuzluğun yerinde artık SEVGİ vardır. Ruhundaki karanlığın yerinde artık SEVGİ'nin iyileştirici Işığı yer almıştır."

Zero Limit-Kitaptan alıntı

Seni seviyorum
Özür dilerim
Lütfen beni affet
Teşekkür ederim
ismira isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla